Zanimljivosti

Dan otvorenih vrata Srednje škole Vela Luka

prezentacija

Srednja škola Vela Luka već petu godinu za redom organizira "Dan otvorenih vrata škole", koji je ove godine održan  4. travnja .

Svim zainteresiranim učenicima i njihovim roditeljima, odnosno budućim učenicima  škole predstavljeni su programi obrazovanja .Tako  su učenici  i roditelji  dobili potrebne informacije o uvjetima upisa. Prezentacija je bila podijeljena u tri dijela. Tijekom prezentacije upoznati su s novim modelima – e prijava za upis. Ovaj   model  će učenicima  i roditelji  uštedjeti  kune  i vrijeme i smanjiti potrebnu dokumentaciju. Zatim, cijeli postupak uključujući i sam upis moći će uraditi od kuće.
 
U drugom dijelu programa prof. fizike Tonči Andreis pokazao im je zanimljiv pokus  fizike
iz područja elektromagnetizma i svjetlosti, te termodinamike. U trećem dijelu sadašnji učenici  su prikazali školske aktivnosti,  kojima se bave i pozvali  učenike osnovne škole da im se pridruže.
 
Srednja škola  već je četvrtu godinu uključena u projekt GLOBE (Globalno učenje i opažanje
za dobrobit okoliša ). Ove godine  izlagali su svoj  rad na 9. međužupanijskoj smotri GLOBE škola u OŠ" Šime Bundinića" u Zadru s temom "Utjecaj vremenskih prilika na zdravstveno stanovnika Vele Luke od 2008. do 2012. godine".
 
Predstavljanje su održale i članice i zaposlene  školske Vježbeničke tvrtke "Ankora" Doris Prižmić i  Nikolina Pešelj. Poslije tvrtki "Travelino", i "Odisej" , "Ankora" je treća   godinu za redom da
njihov proizvod predstavljanja  turistički Vodići otoka Korčule na  engleskom i njemačkom jeziku.
 
Učenici Andrea Kecić,Jasna Todić i učenik Leonard Borovičkić  predstavili su  školski list  "Skandel", koji izlazi već 11 godina , uređuju ga i tiskaju sami učenici. Za sve koji se žele baviti nekim sportom u školi sigurno će pronaći  i nešto za njih npr. ŠSK "Dupin" prezentirala  je prof. tzk Ofelija Dragojević. Na kraju prof. engleskog jezika  Silvia Pećanac Bačić s nekoliko učenika prezentirala je novi projekt u školi " Europa i mladi".Profesori  i učenici kvalitetno su prezentirati programe ,koje su ponudili osmašima, da se lakše odluče za izbor svog budućeg zanimanja.

Pročitajte još

AL’ TATA TI ME VOLIŠ! Sin Tereze Kesovije s ocem otpjevao himnu svih očeva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1789. Život tragično skončao Luka Sorkočević

Dulist

POČELI SU ČIČIMCI Znate li za što se sve koristi ovaj ukusni plod?

Dulist