Aktualno

DAN KARIJERA NA SVEUČILIŠTU Goran Milić: ‘U budućnosti će se 70 posto ljudi baviti freelancingom’

dan karijera00

Sveučilište u Dubrovniku peti put je organiziralo Dan karijera, a ovogodišnja je tema bila ‘Freelancing – sadašnjost, budućnost ili oboje?’.

Na uvodnoj panel diskusiji, veliki interes kod publike stvorio je televizijski novinar i urednik Goran Milić. Ovaj predavač na brojnim viskoškolskim studijima, istaknuo je kako je ‘pristaša priprema za freelance’. Rekao je kako nas u budućnosti očekuje situacija u kojoj će freelanceri nadjačati – radna mjesta, tako što će se čak 70 posto osoba baviti freelancingom, dok će 30 posto ‘otpasti’ na radna mjesta. Mladima je poručio da putuju, istražuju, ali i da okuse život u drugim državama. I da se ne boje ničega.

Osim ove teme, obzirom kako i njegovi korijeni potječu s ovog područja, dotaknuo se i teme Dubrovnika. Na koji način? Mladim je studentima izdvojio teme o kojima bi pisao da živi i radi u Dubrovniku. Od poznate teme cijena nekretnina, istaknuo je i jednu izuzetno zanimljivu temu. Kako u posljednjih 100 godina, Dubrovnik nije iznijedrio svjetski poznatu i priznatu osobu, kao što je to bio slučaj u prijašnjim vremenima, a tu nas je izjednačio s Venecijom. ‘Nit’ Venecijanca, nit’ Dubrovčana’, kazao je Milić. Spomenuo je i kako na potezu od Dola do Cavtata nema, kao i osobe, priznatog – vina?

– Dubrovnik je spektakularan grad. No, Dubrovnik je i razmažen grad. Ali legendaran – rekao je Milić.

S njime su rame uz rame svima zainteresiranima govor održale i Karla Andrić iz Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca, Marijana Puljas iz Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e, suosnivačica i CEO Startaparata Helena Rosandić.

Osim panela, program je sadržavao i razna predavanja te radionice na kojima su sudionici – poduzetnici, predstavnici tvrtki i alumni govorili o bitnim aspektima freelancinga u digitalno doba. Bilo je riječi o mogućim poteškoćama, preprekama i zamkama koje očekuju sve one koji se odluče za taj profesionalni put, ali sudionici su studentima ukazali i na dobre aspekte ovog načina zapošljavanja.

Pročitajte još

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist