Aktualno

DAN EDUKACIJSKIH REHABILITATORA Malo nas je, ali uza sve izazove ovaj je poziv predivan

ana radisic

Već sedmu godinu 1. ožujka edukacijski rehabilitatori obilježavaju svoj dan. Da njihov poziv nije lagan kao i da je neizmjerno koristan kako potrebitima tako i čitavoj zajednici – čini se samo po sebi razumljivo i trebalo bi biti svima jasno. Ipak, problem manjka ovog toliko potrebnog kadra alarm je koji ukazuje na činjenicu da se ipak ne čini dovoljno na osvještavanju navedenoga.
-Taj 1. ožujka je proglašen Nacionalnim danom edukacijskih rehabilitatora s ciljem da se podigne razina svijesti u društvu o našem pomagačkom zanimanju. Ali naravno i o populaciji s kojom radimo, odnosno kojoj smo posvećeni. Dakle, djeci s teškoćama u razvoju, njihovim obiteljima i osobama s invaliditetom. Pa ako i taj jedan dan posluži da se čuje o našem radu, izazovima i poteškoćama s kojima se susrećemo… Ako je i taj jedan dan prilika da se podigne razina svijesti, da se zagriju srca za one najpotrebitije u društvu… mislim da je to više nego dovoljno uspješan dan – rekla nam je edukacijska rehabilitatorica Ana Radišić koja je svoj dan proslavila na radom mjestu.
-Današnji dan mi je bio radni s našim korisnicima. Naime, radim s djecom s teškoćama do tri godine starosti i njihovim obiteljima. Današnji je dan zaista bio ispunjen više osmjesima nego inače i baš nekom posebnom radošću i toplinom. Uz to još sam dobila i krasne čestitke i poruke podrške. Naravno drago ti je kad vidiš da je tvoj rad prepoznat, podržan i da se vrednuje u zajednici. To je zaista najveće priznanje i radost – zaključila je Ana koja nam potvrđuje ono što je zapravo opće poznata stvar; edukacijski rehabilitatori su deficiratno zanimanje.
-Malo nas je, to je točno. Šteta, jer uza sve izazove ovaj poziv je prekrasan! – poručila je Radišić.
Mi svim edukacijskim rehabilitatorima čestitamo njihov dan uz želje da im uvjeti edukacije i rada u skorijoj budućnosti budu što pristupačniji i adekvatniji, te da ih bude više. Na zadovoljstvo njih ali, što je i najbitnije, onih koji ih trebaju.

edukacijski rehabilitatori

Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist