Grad

DAJTE SVOJE PRIJEDLOGE Grad pokrenuo javno savjetovanje o zakupu javnih površina

stolice grad povrsine

Grad Dubrovnik pokrenuo je 23. listopada 2019. postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zakupu javnih površina.

Ovo savjetovanje ostaje otvoreno do 22. studenog 2019., a do kada svi zainteresirani mogu dati svoje prijedloge i sugestije na tekst Odluke na e-mail adresu: nekretnine@dubrovnik.hr s naznakom ‘javno savjetovanje – Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o zakupu javnih površina’.

Neke od promjena u predloženoj Odluci u odnosu na raniju je izmjena roka na koji se mogu dati u zakup javne površine (s 3 na 5 godina), kao i krajnji datum do kojeg ugovori mogu biti zaključeni (31. prosinca 2024. godine).

Osim toga, nakon donošenja Izmjena i dopuna Plana korištenja u povijesnoj jezgri za 2020. godinu i dalje se planira nastaviti moratorij na postavljanje novih stolova i stolica, kako postojećih tako i novih ugostiteljskih objekata koji bi se „otvarali“ u narednom periodu. Isto tako, u Odluku kao trajna mjera bi se unijela mjera oslobađanja od plaćanja zakupnine ugostitelja u Povijesnoj jezgri ako obavljaju djelatnost u „zimskim“ mjesecima. Kao i dosad, Gradsko vijeće ostavlja mogućnost povećanja visine zakupnine za javne površine ukoliko se za tim ukaže potreba, ali ne više od 10% godišnje.

Također se mijenja normativ za skele (sa 10,00 na 4,00 m2) jer je praksa pokazala da se naročito u Povijesnoj jezgri često postavljaju mobilne skele od 4,00 m2 za hitne intervencije. Što se tiče prestanka zakupa, kažnjavati će se zakupnici koji krše odredbe Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Dubrovnika, naročito u svezi izvođenja ili reprodukcije glazbe u ugostiteljskom objektu ili izvan njega, s tim da mora proteći rok kazne prije nego se zakupniku ponudi novi ugovor.

Na sudjelovanje u otvorenom internetskom savjetovanju pozivaju se svi građani, a naročito ugostitelji, trgovci, turističke agencije, galerije, sadašnji i budući zakupci poslovnih prostora u vlasništvu Grada Dubrovnika. Svi prijedlozi i komentari bit će uzeti u obzir i razmotreni te će se po završetku Savjetovanja objaviti Izvješće o prihvaćenim i neprihvaćenim prijedlozima odnosno razlozima eventualnog neprihvaćanja.

Sva dokumentacija, nacrt prijedlog odluke i obrazac za sudjelovanje u javnom savjetovanju mogu naći ovdje.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist