Aktualno

DAJMO RUKE: Od garaže u Zlatnom potoku i zone prometnog režima zasad – veliko ništa!

GRAD MINCETA ZIDINE USJEK ZAGREBACKA KAPELICA4

Od izgradnje garaže u Zlatnom potoku zasad jedno veliko ništa. Zona prometnog režima – za ovu godinu jedno veliko ništa – napisao je u izvještaju sa sjednice Vijeća Gradskog kotara Ploče – Iza Grada vijećnik s liste Dajmo ruke Ivan Ivičević-Bakulić. Izvještaj je objavio u Facebook grupi ovog gradskog kotara, a sjednica je održan proteklog petka. Njegovo izvješće prenosimo u cijelosti:
-Dobar dan, samo kratki izvještaj s jučerašnjeg sastanka vijeća kotara vezan za točke koje smo predložili da se uvrste u dnevni red. Siguran sam da će kolega Banovac ili tajnik kotara napisati detaljan izvještaj i ispraviti me ako sam nešto krivo naveo. Od izgradnje garaže u Zlatnom potoku zasad jedno veliko ništa. Nakon obećanja gradonačelnika koja slušamo od 2018. godine da će garaža biti gotova do ljeta 2023. godine saznali smo da nije izrađen niti idejni niti glavni projekt i sada se priča o nekim novim idejama, krivac se traži u konzervatorima itd.
Stanje na kupalištima. Usvojen je naš prijedlog da se komunalnom odjelu Grada Dubrovnika uputi zahtjev da izađu na teren i utvrde krše li se koncesijska odobrenja. Također smo predložili da se izrade i na plažama postave info ploče na kojima će jasno biti naznačena prava i obaveze koncesionara i nas ostalih. Prijedlog je prihvaćen jednoglasno.
Zona prometnog režima – za ovu godinu jedno veliko ništa. Nakon nekoliko odgađanja i testiranja opet će se ista priča odgoditi za dogodine. Još će se malo testirati pa osnovati novi odjel koji će zaposliti 8 ljudi, pa testirati…
Nogostupi – bit će jednog dana. Spojna cesta ulice Frana Supila i ulice Vlaha Bukovca – za sada jedno veliko ništa. Nisam baš razumio zašto.
Odroni: Zbog sve veće opasnosti po pješake i promet zbog odrona predložili smo da kotar upozori sve nadležne službe na opasnost koja nam visi poviše glava i da se što hitnije krene u pošumljavanje opožarenih površina, da se uklone kamene gromade koje vidno prijete i da se postavi kvalitetna zaštita u obliku mreža. Prijedlog je prihvaćen jednoglasno.
Loša sanacija rukohvata, ida poviše banja itd.
Predložili smo da se gradu Dubrovniku uputi dopis u kojem tražimo da tvrtka koja je odrađivala ove poslove bude zamijenjena sa nekom koja zna posao. Svi smo se složili da je ovo ispod svakog nivoa ali nisam siguran je li prijedlog prihvaćen.
Participativno budžetiranje: prošle godine je uloženo 120.000 eura u Igralište Bruna Bušića. Dobili smo objašnjenje da je projekt zapeo jer se dvije pročelnice svađaju – zapisao je Ivičević-Bakulić. On je uoči sjednice pobrojao točke koje su oporbeni vijećnici liste Dajmo ruke predložili da se uvrste u dnevni red, a o čemu je detaljno izvijestio stanovnike svog kotara nakon sjednice.

Pročitajte još

Veliki završni Opera gala koncert ispred Katedrale za kraj 75. festivalske sezone

Dulist

(FOTOGALERIJA) Jole oduševio publiku na Noći Ploča

Dulist

(FOTOGALERIJA) Silente nastupio na Orsuli, pogledajte kako je bilo

Dulist