Aktualno

Dadić: Vlahušić nastavlja obmanjivati građane!

zeljko dadic 002

Željko Dadić, ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik uputio je priopćenje za medije povodom medijskih izjava gradonačelnika Andra Vlahušića o komunalnoj lučici Batala.

Dadićevo priopćenje donosimo u cijelosti:

– Neugodno smo iznenađeni i razočarani izjavama dubrovačkog gradonačelnika oko komunalne lučice na Batali. Naime, unatoč činjenici da smo ga nakon više sličnih istupa u javnosti demantirali, odnosno prezentirali pravo stanje stvari o ovom značajnom projektu ŽLUD, on je nastavio obmanjivati građane.

Nisu nam poznati razlozi njegovog upornog iskrivljivanja istine oko komunalne lučice te želimo javnosti ponovo ukazati na činjenice i kronologiju zbivanja oko ovog projekta. Tako smo još 11.travnja 2012. godine izvijestili Grad Dubrovnik o namjeri financiranja Idejnog rješenja, Glavnog projekta i izgradnje komunalne luke na Batali, sve sukladno UPU Gruškog akvatorija, međutim preduvjet za izgradnju komunalne luke i luke posebne namjene (Marina) jest izrada Studije utjecaja na okoliš, dobivanje Potvrde na Glavni projekt, te izgradnja prometnice od istezališta Batala do ex.Vile Pitarević.

Nažalost, po našim saznanjima, projekt izgradnje prometnice na Lapadskoj obali tek je u izradi, još nije ishođena lokacijska dozvola, napravljene su samo geomehaničke istražne radnje pa je sasvim neizvjesno kada će se ishoditi pravomoćna Potvrda na glavni projekt kako bi se prometnica mogla početi graditi, što je sve u nadležnosti Grada Dubrovnika. Želimo vjerovati da će Grad Dubrovnik osigurati sredstva potrebita za izgradnju prometnice, šetališta i parkinga na Lapadskoj obali, te izgraditi prometnicu, što je preduvjet početka realizacije izgradnje komunalne luke na Batali.

Što se tiče izrade Studije o utjecaju na okoliš gruškog akvatorija, gradonačelnik očito zaboravlja na prije 15 dana potpisani ugovor koji su potpisali Grad, ŽLUD i Laguna Trade, dobitnik koncesije za nautičku marinu, a kojim se privatni investitor obavezao izraditi i snositi sve troškove Studije. Stoga se izrada Studije može u najboljem slučaju očekivati do konca 2013. godine, a poznato je da su odredbe Studije nužne za postupak izdavanja lokacijske dozvole.

Inače, nakon što smo u ovom mandatu završili projekte pristaništa na Šipanu, Kalamoti, obale u gruškoj luci, ishodili građevinsku dokumentaciju za valobran Kaše (projekt je kandidiran i za sredstva fondova EU) te upravo započeli s radovima na obnovi i rekonstrukciji obale u luci Komolac (Tenturija), jedini projekt koji nam je preostao jest upravo komunalna lučica na Batali.

Stoga bi gradonačelnika zamolili da ubuduće ne obmanjuje vlastite građane, a ŽLUD i Županija su i dalje otvorena za sve vidove suradnje na realizaciji ovog za Dubrovnik značajnog projekta – naveo je Dadić u priopćenju.  

Pročitajte još

SJAJNE VIJESTI IZ ZRAČNE LUKE Za London, Beč i Bruxelles letovi cijelu godinu!

Ivana Mijić Vulinović

Zbog mutnoće voda u dijelovima Dubrovnika nije za piće, osigurana opskrba cisternama

Dulist

U samo četiri dana prikupljeno 50.000 eura za medicinsku opremu, akcija “Za nas i naše voljene” se nastavlja

Dulist