Zanimljivosti

‘DA VI NISTE HRABRI BILI…’ Naši srednjoškolci sudjelovat će na posebnoj radionici na temu Domovinskog rata

srdj polaganje vijenaca13

Udruga specijalne jedinice policije Grof Dubrovnik, zajedno s učenicima Turističke i ugostiteljske škole te profesoricama povijesti Tihanom Magaš iz Zadra i Lovorkom Krajnović Tot iz Vukovara u petak, 28. veljače u kinu Sloboda od 12 do 14 sati održat će radionicu pod nazivom “Tvoje se ime čuva – Da vi niste hrabri bili” na temu Domovinskog rata kao i samu postrojbu SJP Grof Dubrovnik.

Profesorice Krajnović-Tot i T. Magaš kroz radionicu uvest će učenike u temu Domovinskog rata i Specijalne jedinice Grof Dubrovnik nakon koje će zainteresirani učenici sa članovima istoimene udruge ići na teren i stvarati izložbu fotografija o toj jedinici. Fotografije će biti danas, ali iza njih krit će se priča ratnog Dubrovnika kao i posljedica koje je rat donio. Izložba će potom biti otvorena za javnost kroz koju će učenici vodiči voditi goste. Za izložbu izradit će se i katalog.

Terenska nastava će se održati u subotu, 29. veljače od 8 do 12 sati (Bosanka, Srđ, Komolac, Brgat, Srebreno, Plat). Napravit će se dvije grupe iz razloga kratkog vremenskog okvira s obzirom na obilazak više lokacija. Izložba je planirana u svibnju 2020. godine u sklopu obilježavanja 29. Obljetnice osnutka postrojbe SJP Grof.

Projekt „Tvoje se ime čuva“ počeo je tijekom školske godine 2018./2019. godine u Gimnaziji Vladimira Nazora, Zadar gdje su učenici kroz izložbu fotografija danas ispričali zadarsku ratnu priču `90-ih pod mentorstvom prof. povijesti Tihane Magaš. U projekt se uključila i profesorica povijesti iz Vukovara Lovorka Krajnović Tot. Kroz projekt i radionice o Domovinskom ratu profesorice su gostovale u Vukovaru, Rokovcima, Andirjaševcima, Zadru, Hrvacama, Bjelovaru (Štefanje i Rovišće) i ovih dana kod nas u Dubrovniku.

Pročitajte još

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1806. U rodnom Dubrovniku umro prosvjetiteljski pisac Tomo Bassegli

Dulist

Goran Milić oduševljen cijenama u kafiću u Slanome

Dulist