Aktualno

CVITA BEBIĆ DRŽAVNA PRVAKINJA Najbolja u području Fotografije na 66. natjecanju mladih tehničara

cvita bebic 66NmtDrzavno2

U Segetu Donjem je od 3. do 6. lipnja održana državna razina 66. natjecanja mladih tehničara, gdje se natjecalo najboljih 253 mladih tehničara, među kojima je bilo i devet učenika iz naše županije. Na državnoj razini mladi tehničari su se natjecali u trinaest područja tehničke kulture, a u devet područja su se natjecali naši mladi tehničari.

Na ovogodišnjem natjecanju mladih tehničara učenica Cvita Bebić iz Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću s mentoricom Marinom Nikolić osvojila je naslov državne prvakinje u području Fotografija, priopćuje Zajednica tehničke kulture Dubrovnik.

Osim nje na državnoj razini 66. natjecanja mladih tehničara su sudjelovali: Mia Vranješ u području Maketarstvo i modelarstvo i Lara Šurković u području Modelarstvo uporabom tehničkih tvorevina iz Osnovne škole Marina Držića iz Dubrovnika s mentoricom Nives Radović, Luka Bjeliš iz Osnovne škole Opuzen u području Elektronika s mentoricom Tomislavom Ivanković, Lana Bačić iz Osnovne škole Blato u području Graditeljstvo s mentorom Zoranom Sardelićem, Luka Marković iz Osnovne škole Mokošica u području Elektrotehnika s mentorom Ivicom Vlahovićem, Mihovil Popović iz Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću u području Obrada materijala s mentoricom Marinom Nikolić, Luka Grmoja iz Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću u području Strojarske konstrukcije s mentoricom Jelicom Lazarević i Lucija Đuraš iz OŠ Gruda u području Robotika s mentoricom Lucijom Bogdanović.

66NmtDrzavno1

Natjecanje mladih tehničara jedno je od najstarijih natjecanja učenika osnovnih škola, ali i jedno od najzahtjevnijih natjecanja učenika osnovnih škola. Natjecanje je održano u tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanja tehničke tvorevine pred povjerenstvom.

Natjecanje je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednice tehničke kulture, a o provedbi je brinulo Državno povjerenstvo. Naša županija ima potporu i podršku pri provođenju natjecanja mladih tehničara od Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Društva pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist