Sol je najjednostavniji, a opet neizostavan začin s kojim sve počinje. Upravo u toj jednostavnosti leži priča novog a la carte restorana Sol koji se ovoga vikenda otvara u sklopu novog hotela Sumratin u Uvali.
Koncept restorana Sol ukorijenjena je u hrvatskoj tradiciji, ne samo u receptima koji se prenose generacijama, nego i u osjećajima koje ti recepti bude: toplini obiteljske trpeze, mirisu nedjeljnog objeda, okusu koji vraća u djetinjstvo ili podsjeća na dragu osobu. Inspiraciju crpi iz svih krajeva Hrvatske, od obale i otoka do unutrašnjosti stvarajući jelovnik koji predstavlja putovanje kroz Hrvatsku, pjat po pjat.

Na meniju se nalaze jela koja čine identitet hrvatske gastronomije, ali u modernom, promišljenom izdanju: pašticada, soparnik, purica s mlincima, skradinski rižot kao i druga tradicionalna jela interpretirana na suvremen način. Uz standardni jelovnik, restoran nudi i posebnu adventsku ponudu, pripremljenu ekskluzivno za razdoblje blagdana.
Uz restoran Sol otvara se i Cukar, nova pastičerija posvećena domaćoj proizvodnji slastica koje spajaju tradiciju i moderni pristup.

Naziv Cukar označava, ono malo ‘poslije svega’, poslije obroka, poslije dugog dana, trenutak koji pruža čistu radost. Moderni okusi ove pastičerije počivaju na starim korijenima, a jednaku priču pripovijeda i interijer: suvremen prostor isprepleten voltima te tapetama čiji su uzorci preuzeti iz rukom pisane knjige ričeta, naslijeđene od vlasničine prapranone.
Sol i Cukar donose pažljivo osmišljene koncepte, promišljen interijer i pristup koji naglašava istinsku vrijednost domaćih okusa. Lokalno stanovništvo bit će među prvima koje će imati priliku upoznati ovaj novi gastronomski identitet Lapada ove subote 13. prosinca od 9 sati, na adresi Mata Vodopića 1a.
Rezervacije se mogu napraviti izravno putem poveznice:
https://www.i-host.gr/reservations/new?restaurant=2515&lang=eng&channel=website
