Aktualno

ČUDNOVATE PRIMJENE USTAVNIH NAČELA Mitovi androidnog prava

Justicija Andro Bog Pravde Karlovac 01

Svoju tezu da bi Ustavni sud trebao srušiti zakon o zabrani obnašanja političke funkcije osobama osuđenim za kazneno djelo, Androidi obrazlažu prijedlogom čudnovate primjene ustavnih načela demokracije, slobode i jednakopravnosti.

Piše: dr.arh.urb. Milan Karlovac

Androidna pravda
Naime, Oni podsjećaju da je već dozvoljeno obnašanje političke funkcije počinitelju jedne vrste zločina pa bi prema njihovom mišljenju, Ustavni sud trebao dozvoliti obnašanje političkih funkcija i počiniteljima još jedne vrste kaznenog djela.

No, tom logikom bi Ustavni sud prije ili kasnije trebao omogućiti kandidiranje i obnašanje vlasti i počiniteljima svih ostalih kaznenih djela. Koja sloboda kriminalcima i ravnopravnost lopova i štetočina bi to bila! Treba reći da sve to Androidi zahtijevaju dok se u Saboru vodi proces za eliminiranje kažnjenika iz političkog života.

Sljedeći korak Androida bi bio ostvarenje njihovog sna da se još jedino pravomoćno osuđeni i dobro umreženi kriminalci smiju kandidirati za obnašanje političkih funkcija. U tom cilju bi sudovi, umjesto potvrde o nekažnjavanju, izdavali potvrde da se radi o pravomoćno osuđenom zločincu. Za neke posebno unosne i značajne političke funkcije bi se izdavale i dopunske potvrde od strane psihijatara da se uistinu radi o opasnim i neizlječivim kleptomanima, prevarantima, lažovima i štetočinama. Nakon toga bi se mogao očekivati i njihov zahtjev da se i križ u Crkvi sv. Vlaha okrene naopako.

‘Samovolju i bezakonje samo glupani i zločinci smatraju slobodom i demokracijom’ (S. Radić).

Pročitajte još

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca