Grad

Crveni križ postaje član platforme s besplatnim psihosocijalnim savjetovanjem

1 9

Crveni križ Dubrovnik, od danas, postaje dio Centra za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik. Nuditi će besplatno psihosocijalno savjetovanje za sve dobne skupine i to bez liječničke uputnice. Program će se provoditi u suradnji s Udrugom Feniks, a savjetovalište jamči potpunu diskreciju. Za naručivanje obvezne su prethodne prijave na broj telefona +385994950232 radnim danom od 8 do 15 sati.
Ovaj projekt ima za cilj povećati dostupnost psihosocijalnih usluga, a glavne aktivnosti su zaštita mentalnog zdravlja, podupiranje zdravog stila života, poboljšanje socijalnih odnosa i djelotvornije nošenje s izazovima svakodnevnog života. Ponekad samo jedan stručno vođeni razgovor može pridonijeti razrješenju dileme ili usvajanju stave i orijentacije.
Gradsko društvo ulazi u Centar za svojim resursima koji uključuju financije, opremu i kadar te vlastitim programima u ovom području (npr. Zvonko) i novim programom prevencije ovisnosti kod mladih, a koji bi radili zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo DNŽ u sljedećoj školskoj godini.
Podsjetimo, sve udruge dijelom su ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji na suradničkoj platformi Centar za djecu, mlade i obitelj Dubrovnik koja djeluje u domeni ulaganja u razvoj prilika, sadržaja, projekata i programa za mlade u Dubrovniku, a nadležnost nad projektom ima Upravni odjel za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika.

-Sve partnerske kolaborativne suradnje provode se na projektnoj ili programskoj bazi. Dio udruga koristi prostore Luke Gruž (poviše kolodvora), a dio u kompleksu TUP-u. Civilno javno-partnerstvo između Grada Dubrovnika i članica tako ima ukupno 14 dionika, a uz Grad Dubrovnik i Gradskog društvo Crvenog Križa Dubrovnik riječ je još o ovim udrugama: Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, ‘Feniks’ udruga za zaštitu djece, mladih i obitelji, Kulturno društvo ‘Aster’, Kazališna družina ‘Kolarin’, Umjetnički studio ‘Kantunić’, Tvornica umjetnosti ‘Podroom’, Audiovizualni centar Dubrovnik, Društvo naša djeca Dubrovnik, Udruga kreativnih i humanitarnih radionica i djelovanja ‘Et Ješua’, Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, Univerzalni istraživački institut UR i Fotoklub ‘Marin Getaldić’ – objavili su iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Večeras završno testiranje sustava Zone posebnog prometnog režima

Dulist

[KOMENTAR] Franković: ‘Vrijeme je za zaokret u turizmu i da kažemo ‘dosta‘ povećanju brojki, Dubrovnik je tu primjer upravljanja‘

Dulist

IZGRADNJA STANOVA U SOLITUDU Franković: Čekamo Program Vlade

Dulist