DuList IN

CRUMBLE S JABUKAMA I KEKSIMA Jednostavan kolač koji uz sladoled od vanilije postaje vrhunski desert!

crumble s jabukama recept 1

Crumble s jabukama i keksima – jednostavan kolač koji uz kuglicu sladoleda od vanilije postaji vrhunski desert! Osim s jabukama, ovaj ukusan voćni desert možete pripremiti i sa šljivama, breskvama ili nekim drugim sočnim voćem.

Pripremila: Jannette Razum

Nadjev s jabukama
6 većih jabuka (800 g)
60 g šećera
1 vanilin šećer
1 žličica cimeta

Smjesa s keksima
120 g mljevenog keksa
60 g glatkog brašna
100 g masalca
2 žlice šećera

Priprema
Jabuke ogulite i izrežite na tanje kriške. Stavite ih u veću zdjelu i pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i 1 žličicom cimeta. Ako su jabuke jako kisele možete dodati i malo više šećera. Pošećerene jabuke ostavite neka odstoje cca 30 minuta da se šećer otopi i da jabuke puste sok, povremeno ih promiješajte.

U drugoj zdjeli pomiješajte mljevene kekse, brano i šećer. Dodajte otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte.

Keramički pekač za pite promjera 26-28 cm premažite maslacem. Na dno stavite jabuke i sok koji su pustile i prekrijte ih smjesom od keksa, brašna i maslaca.

Crumble stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite 40-ak minuta, odnosno dok jabuke ne omekšaju i dok crumble ne dobije lijepu, zlaćanu boju.

Crumble poslužite topli uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Dobar tek!

Jannette Razum autorica je web portala s receptima za torte i kolače www.slatkisvijet.com te istoimenog webshopa www.slatkisvijet.com/shop u kojem možete pronaći raznovrsnu ponudu kalupa za kolače, posuđa i ostalih kuhinjskih pomagala.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Tko je uživao na domjenku nakon ‘Ekvinocija’?

Dulist

Tanja Matić Jovanović provodi godišnji odmor u rodnom Dubrovniku

Dulist

PIŠE PAVO JANČIĆ ‘Sunčanje na Mjesecu ili kaj je to Jupa?’

Dulist