DuList IN

CRUMBLE S JABUKAMA I KEKSIMA Jednostavan kolač koji uz sladoled od vanilije postaje vrhunski desert!

crumble s jabukama recept 1

Crumble s jabukama i keksima – jednostavan kolač koji uz kuglicu sladoleda od vanilije postaji vrhunski desert! Osim s jabukama, ovaj ukusan voćni desert možete pripremiti i sa šljivama, breskvama ili nekim drugim sočnim voćem.

Pripremila: Jannette Razum

Nadjev s jabukama
6 većih jabuka (800 g)
60 g šećera
1 vanilin šećer
1 žličica cimeta

Smjesa s keksima
120 g mljevenog keksa
60 g glatkog brašna
100 g masalca
2 žlice šećera

Priprema
Jabuke ogulite i izrežite na tanje kriške. Stavite ih u veću zdjelu i pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i 1 žličicom cimeta. Ako su jabuke jako kisele možete dodati i malo više šećera. Pošećerene jabuke ostavite neka odstoje cca 30 minuta da se šećer otopi i da jabuke puste sok, povremeno ih promiješajte.

U drugoj zdjeli pomiješajte mljevene kekse, brano i šećer. Dodajte otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte.

Keramički pekač za pite promjera 26-28 cm premažite maslacem. Na dno stavite jabuke i sok koji su pustile i prekrijte ih smjesom od keksa, brašna i maslaca.

Crumble stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite 40-ak minuta, odnosno dok jabuke ne omekšaju i dok crumble ne dobije lijepu, zlaćanu boju.

Crumble poslužite topli uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Dobar tek!

Jannette Razum autorica je web portala s receptima za torte i kolače www.slatkisvijet.com te istoimenog webshopa www.slatkisvijet.com/shop u kojem možete pronaći raznovrsnu ponudu kalupa za kolače, posuđa i ostalih kuhinjskih pomagala.

Pročitajte još

Dubravka Šeparović zaštitno lice nove mini edicije nakita brenda RDcode

Dulist

SITNO BROJIMO Grad užurbano oblači blagdansko ruho

Dulist

DUBROVNIK JE SPREMAN ZA ZIMSKU ČAROLIJU Što će obilježiti ovogodišnji advent?

Dulist