Hrvatska

CROBAROMETAR SDP skoro sustigao HDZ, MOST nastavlja gubiti potporu

crobarometar

Rezultati novog istraživanja Crobarometar pokazuju kako se nastavlja trend opadanja podrške MOST-u.

Prema najnovijim podacima istraživanja koje je objavila Nova TV, HDZ uživa potporu 29 posto birača, a SDP može računati na 28,6 posto birača. MOST je travanj završio na 6,9 posto – skoro jedan postotni poen manje nego mjesec ranije. Živi zid je postojan sa 6,8 posto potpore, a stranka Bandić Milan 365 u ovom trenutku uživa potporu 4,6 posto birača.

Porastao je broj građana koji misle da će Vlada odraditi mandat do kraja i sada je njih 58 posto, a još prije mjesec dana bilo ih je 51 posto. Zato je pao i broj onih koji misle da ćemo na prijevremen izbore. Takovih birača ima 36 posto. Vladajućoj koaliciji vjeruje preko 90 posto HDZ-ovih i 66 posto MOST-ovih birača.

Vladine politike sada podupire 47 posto birača, vise nego prije mjesec dana kada su one bile u manjini. Istodobno 42 posto birača ne podupire vladine politike. I jedna i druga skupina građana već treći mjesec rastu.

Za 64 posto građana zemlja ide u lošem smjeru i to je već 4 mjeseca tako. Istodobno pada i optimizam da Hrvatska ide u dobrom smjeru: sada to misli 28 posto ispitanika. Njih 8 posto odgovorilo je da ne zna. Preko 80 posto HDZ-ovih birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru, ali i svaki drugi birač MOST-a.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist