Kultura

Cristina Aguilera Flamenco Trio očarao festivalsku publiku

Igre agilera 8

Flamenco show Tarab u izvedbi ekspresivnog Cristina Aguilera Flamenco Trija očarao je festivalsku publiku sinoć na taraci Tvrđave Revelin, uronivši ih u zanosne ritmove gitare Davida Cara, snažne vokale Miguela Lavija i strastvene plesne korake energične Cristine Aguilere!
Pred prepunim gledalištem na programu nastupa za koji se tražila karta više, utjelovili su najbolje iz tradicije flamenca, snagu glazbe i ritma te ljepotu i ekspresiju pokreta.
Tarab je arapska riječ koja se odnosi na stanje ekstaze izazvano glazbom. To je trenutak transa u kojem se čovjek povezuje sam sa sobom, a energija ga obuzima. Lingvistički promatrano, tarab označava stanje pojačane emocionalnosti, koje se također prevodi riječima kao što su “zanos,” “ekstaza” ili “očaranost.” No, također asocira i na osjećaje tuge kao i radosti. Tarab je također povezan sa stilom glazbe i izvedbe gdje ova emocionalna stanja evociraju i provociraju i izvođač i publika. Tarab je izazov dosezanja one ekstaze koju pjevanje i gitara pobuđuju u unutarnjem svijetu plesača.
Program je održan pod pokroviteljstvom Mastercarda.

Pročitajte još

[FOTO] Zatvoren 18. festival ‘Glazba i riječ’

Dulist

Dubrovačka umjetnica Iva Laterza Obuljen svoju izložbu otvara u Istri i Zagrebu

Dulist

[FOTO] FA Linđo oduševio publiku ispred Katedrale

Dulist