DuList IN

CRISTEL GA ‘ZAROBILA’ Najbogatiji Hrvat Davor Lukšić se ženi!

ferry9869

Najbogatiji Hrvat, Davor Lukšić Lederer, voditelj hrvatskih poslova dinastije Lukšić, rijetko je u medijima u bilo kojem kontekstu. No, kako se trenutno oko Đure Đakovića, tvrtke u kojoj je Lukšić grupa treći dioničar, štošta događa, a u srpnju će biti održana iznimno bitna i bez sumnje vrlo napeta skupština dioničara, moguće je da ćemo ga češće viđati. Jedan od razloga su i zaruke s Cristel Carrisi.

Davor Lukšić nedavno je napunio 31 godinu, a od rujna 2011. živi u Zagrebu i vodi poslove, koji prema Forbesovoj listi milijardera u Hrvatskoj vrijede oko 1,3 milijarde kuna. Globalno gledajući, čileansko-hrvatska obitelj Lukšić uvijek je ispod 40. mjesta na listi milijardera. Osim Plave lagune u Poreču, vlasnici su Jadranskih luksuznih hotela koje su preuzeli od Gorana Štroka, te Excelsa nekretnina. U njihovu se portfelju, primjerice, nalaze najpoznatije dubrovačke vile Šeherezada i Agava.

Lukšiću je Zagreb baza, odakle često putuje po svijetu. Vrhunski školovan biznismen, uz brigu o obiteljskom naslijeđu, ima još dvije ljubavi – prema sportu, preciznije polu, i atraktivnoj zaručnici Cristel Carrisi. I baš koliko je Lukšić samozatajan, toliko je njegova zaručnica medijski eksponirana. Cristel je dizajnerica, pjevačica, televizijska zvijezda u svojoj rodnoj Italiji.

Potječe iz američko-talijanske glumačko-glazbene dinastije – kći je Ala Bana i Romine Power, koji su 30 godina, od sredine 1960-ih, bili velike međunarodne glazbene zvijezde. Njezin je djed slavni glumac Tyron Power, baka Linda Christian. Cristel je jedno od četvero djece Ala Bana i Romine Power – uz nju su imali kćer Yelinu, te sina Yarija i Rominu mlađu.

Hrvatska javnost lijepu je plavušu zapazila prošle godine, kada je Lukšić u Dubrovniku organizirao velebni party u povodu 30. rođendana. Fotografije koje su dospjele u javnost pokazale su da “stidljivi princ dinastije Lukšić”, kako su ga nazvali mediji, nije samo ozbiljan biznismen, nego i mladi čovjek koji se voli dobro zabaviti. A i može.

Izvor: Jutarnji.hr

Pročitajte još

Klapa Kaše osvojila nagradu na Večerima dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist