Crna kronika

Čolak i Opačak izjavili da nisu krivi

Ilustracija (Shutterstock Images LLC)

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu danas je započelo suđenje dvojici vozača, Marinu Čolaku i Daliboru Opačku, koji su optuženi da su prouzročili prometnu nesreću na autocesti A6 kod Bosiljeva, kada je poginula 20-godišnja Dubrovkinja Ivana Obad.

Kako piše Slobodna Dalmacija, na upit suca Milenka Đakovića osjećaju li se krivima, Čolak je izjavio kako se ne smatra krivim, dok je Opačak istu tvrdnju iskazao riječima: Poštovani suče, ma nipošto!

Čolak je sucu kazao kako je trenutno nezaposlen inžinjer prometa, oženjen i da očekuje prinovu u prosincu. Živi od ženinih prihoda iz frizerskog salona u Rijeci. Vojni rok nije služio zbog, kako je istaknuo, teške bolesti.

Opačak je otac dvoje maloljetne djece, po zanimanju trgovac i zaposlen na plaći od pet tisuća kuna. Supruga ima prihod od dvije tisuće kuna, a Opačak je sucu rekao kako je vojnu obvezu odradio.
Obojica odjeveni u skupe marke odjeće sucu su izjavili kako od imovine ne posjeduju ništa, time davši do znanja kako bi se obitelj tragično stradale Ivane Obad mogla namučiti prilikom odštetnog zahtjeva.

Podsjetimo, 5. studenoga 2010. godine nešto nakon podne na autocesti Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke utrkivali su se Čolak u svom Ferrariju 131 Modena i Opačak u tehnički neispravnom Nissan 350Z. Dolaskom do Bosiljeva, Nissan je dotaknuo Ferrari u kojem je sa Čolakom bila Ivana pa se Ferrari zanio, sletio s ceste i više puta prevrnuo. Iz auta je Čolak ispao jer nije bio vezan te pritom zadobio potres mozga, prijelom obje čeljusti i nosa, a Ivana je ostala zarobljena u zapaljenom vozilu.

Slučaj je stajao čak 323 dana netaknut u ladici Općinskog suda u Karlovcu. Na iduća dva ročišta sredinom siječnja biti će ispitani svjedoci Damir Nakić, Ratko Radovan, Hrvoje Petrović i Miro Bogdan, te niz prometnih vještaka.

Pročitajte još

RECIDIVIST Vozio pijan i bez dozvole, završio sedam dana u zatvoru

Dulist

Majka dječaka zatekla pedofila kako masturbira na plaži i dobila šakom u glavu

Dulist

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist