Županija

COASTING PLUS Zajednička pitanja očuvanja okoliša i održivog razvoja turizma

coasting plus

U Opuzenu je održan partnerski sastanak projekta COASTING PLUS na kojem je bilo riječi o aktivnostima koje se provode u Dubrovačko-neretvanskoj i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, a koje su usmjerene na prijenos nove metodologije integralnog obalnog upravljanja u cilju rješavanja zajedničkih pitanja na temu očuvanja okoliša i održivog razvoja turizma.

Naime, Regionalna agencija DUNEA u koordinaciji s vodećim projektnim partnerom Andaluzijskom Federacijom gradova i provincija (FAMP) iz Španjolske, radi na prijenosu iskustva stečenog u završenom COASTING projektu kako bi partneri usvojili novu metodologiju integralnog upravljanja obalom za održivi turizam. Aktivnosti prijenosa metodologije i obuke aktivno se provode putem online radionica, nakon čega će uslijediti organizacija lokalnih radionica u Hercegovačko-neretvanskoj županiji uz stručnu i savjetodavnu pomoć Regionalne agencije DUNEA. Radionice bi trebale okupiti relevantne ključne dionike iz javnog i privatnog sektora, a na kojima će se raspravljati o zajedničkim ključnim problemima koji su prepreka razvoju održivog i odgovornog obalnog turizma. Potpisivanjem lokalnog protokola, po završetku projekta, a koji će sadržavati zaključke s radionica i zajedničke ciljeve uspostavit će se dugoročna suradnja ključnih dionika.

Uz vodećeg partnera i Regionalnu agenciju DUNEA-u, u projektu sudjeluju Ured vlade Hercegovačko-neretvanske županije (BiH), ANATOLIKI S.A.- Razvojna agencija lokalnih vlasti istočnog Thessaloniki-a (Grčka), Sveučilište Camerino – Škola bioznanosti i veterinarska medicine (Italija), Federacija općina i provincija Valencije (Španjolska). U

kupna vrijednost projekta je 2.345.317,725 kuna, a ugovoren je u sklopu programa Interreg Mediterranean, dok je proračun Regionalne agencije DUNEA 307.335,00 kuna. Projekt je započeo 1. lipnja 2021., a predviđeno trajanje projekta je do kraja lipnja 2022. godine.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist