Aktualno

ČIŠĆENJE PODMORJA Think Green za vikend u Moluntu

Odrzana 31. ekoloska akcija Think Green Molunat 2023.3

Nakon prošlogodišnje uspješno održane dvodnevne ekološke akcije u Moluntu, članovi Ronilačkog kluba Roniti se mora uz domaćina akcije DC Sea Star Diving još jednom će podići svoju zastavu Think Green. Od 1. do 2. lipnja u Moluntu će se čistiti otočić Supetrić, otok Veliki Školj te uvala Smokvica.

Nastavak je to prepoznatljive i društveno odgovorne ekološke akcije Think Green kojom Klub s iznimnim entuzijazmom, volonterima i partnerima organizirano već 14 godina čisti morske i slatkovodne površine, provodeći i edukaciju djece te svih zainteresiranih za očuvanje okoliša. RK Roniti se mora s projektom Think Green prošlogodišnji je dobitnik nagrade Ponos Hrvatske. Također, ekološki osviješteni ronioci kroz prateći program na mlađe generacije prenose znanja o ronjenju kao disciplini, ronilačkoj opremi i važnosti odgovornog pristupa prema prirodi.

Više od 100 ronilaca volontera iz svih krajeva Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore te Makedonije prionut će vrijedno na dvodnevno čišćenje podmorja i sada već svoju 35. volontersku ronilačku ekološku akciju Think Green.

Cjelokupnu logističku podršku, kao i tijekom prethodnih akcija u drugim gradovima, osigurava C.I.O.S. grupa koja će odvesti i propisno zbrinuti sav prikupljeni otpad, a u ovoj akciji sudjelovat će i volonteri Kaufland Hrvatska k.d. koji će pomoći u čišćenju obalnog dijela, pridonoseći zajedničkim naporima u očuvanju okoliša.

Pročitajte još

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist