Aktualno

CIJENA NEKRETNINA U HRVATSKOJ Dubrovnik i dalje drži prvo mjesto!

neboderi zgrade gruz

Najviše prosječne cijene kvadrata nekretnina i dalje se nalaze u Dubrovniku.

Cijena kvadrata stana u Dubrovniku tako prosječno iznosi 3.374 eura, dok su kvadrati kuća 36 posto skuplji i iznose – 4.600 eura. U drugoplasiranom Splitu, cijena kvadrata stana iznosi 2.563 eura, dok je cijena kvadrata kuće 2.799 eura. A usporedimo li dubrovačke cijene s onima u Vukovaru, možemo primjetiti ogromne razlike. Naime, u Vukovaru je cijena kvadrata stana 547 eura, a kvadrata kuće 429 eura.

Prema istraživanju Njuškala, provedenom na uzorku od 153 tisuće aktivnih oglasa, cijene nekretnina u Hrvatskoj su, na godišnjoj razini, rasle za 1,85 posto. Kvadrat stana u Dubrovniku u 12 mjeseci skočio za gotovo 20 posto, što je najviše u cijeloj Hrvatskoj.

Analizirajući najveće hrvatske gradove, cijena kvadrata kuće je povoljnija za 30 posto od stana. No, i dalje su Dubrovnik i Split gradovi gdje su zabilježene više cijene kvadrata kuća budući da je tamo prisutna veća koncentracija luksuznih kuća, ali i činjenica da cijene nekretnina na obali postižu veće cijene.

Uz Zagreb, najviše cijene poslovnih prostora s namjenom za trgovinu kreću se u priobalnim mjestima, pa se tako prosječna cijena kvadrata takvog poslovnog prostora u Splitu kreće oko 2100 eura, dok je u Dubrovniku ona za oko 200 eura viša, odnosno iznosi 2300 eura.

Pročitajte još

(FOTO) Premijera Vojnovićevog ‘Ekvinocija’ na Dubrovačkim ljetnim igrama

Dulist

Od utorka jeftinije gorivo

Dulist

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist