Grad

DOM UMIROVLJENIKA Cijena kreveta sedam tisuća kuna, Vlahušić traži pomoć Blagih djela

dom umirovljenici

Iz Gradske uprave izvijestili su o sastanku na temu rekonstrukcije hotela Gruž i pripadajuće garaže u dom za starije i nemoćne osobe, zanimljivom u dva detalja.

Naime, na tom skupu gradonačelnika Vlahušića s direktorom hotela Jurom Dumančićem te gradskim vijećnicima HSU-a Olgom Muratti i Ivom Jadrušićem rečeno je, između ostalog, kako prema provedenoj analizi uz zadovoljenje svih standarda ekonomska cijena smještaja u domu iznosi sedam tisuća kuna mjesečno.

Logično je postaviti pitanje tko danas u gradu Dubrovniku uopće sebi može priuštiti smještaj u domu za sedam tisuća kuna, odnosno tko je uopće kretao u realizaciju projekta znajući tu cijenu kao konačnu?

Naravno, nije gradonačelnik Vlahušić ostao gluh na molbe direktora Dumančića i HSU-ovaca da se ta cijena pokuša nekako umanjiti, kad je već to tako. Kako saznajemo iz Gradske uprave, gradonačelnik im je predložio da se ‘malo pomognu’ sredstvima njima druge po redu (iza DPDS-a) najdraže ‘kasice prasice’, zaklade Blaga djela.

I Andru Vlahušiću i Olgi Muratti ta je zaklada već nekoliko godina meta, ponajprije zbog financijskih sredstava i velikog broja nekretnina s kojima raspolaže. Sad od te zaklade očekuju pomoć u izradi pravilnika i kriterija za smještaj te u sufinanciranju izgradnje doma u iznosu od čak 50 posto!

Da bismo bili korektni, iz Gradske uprave javljaju kako je Vlahušić predložio da se sa zakladom sve to ‘dogovori’.

Pretpostavljamo, po istom principu po kojem su proteklih godina sa istom tom zakladom ‘dogovarali’ sve one pokušaje njenog razbijanja, brojne tužbe, postavljanja zamjenskih upravitelja…

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist