Na Lopudu se od 22. do 27. lipnja održava mali filmski festival stvoren za redatelje, glumce i snimatelje, na kojemu etablirani filmaši iz cijelog svijeta svoja znanja i iskustva prenose na mlade kreativce iz regionalne filmske industrije. Tako će višestruki Oskarovci Frances McDormand i Joel Coen održati majstorske tečajeve glume i režije, a među predavačima i moderatorima su iznimni filmski stručnjaci: Peter Spears, Brian Swardstrom, Monika Lenczewska, Nanu Segal, Juho Kuosmanen, Pawel Pawlikowski, Michel Franco, Lili Horvat, Philippe Bober, Cristi Puiu, Danis Tanović i Ognjen Glavonić. Nagrađivani chefovi hrvatske Gault&Millau zajednice – Marijo Curić, Vesna Miletić, Deni Srdoč i Branimir Tomašić – sudjeluju u gourmet programu Ponta Lopud festivala – pišu nam iz Gault&Millau Croatia.
Ponta Lopud Gourmet program gostima na Lopudu za vrijeme festivala pruža jedinstvenu priliku da kušaju neka od najuzbudljivijih jela osebujne hrvatske kuhinje. Najbolje iz mora i s kopna na četveroručnim večerama spajat će renomirani gostujući chefovi i domaći chefovi. Tradicionalna jela i okusi Mediterana u modernoj izvedbi bit će poslužena uz odabrana vina dalmatinskog juga.
Posebne večere Ponta Lopud Gourmet programa gostima će ponuditi autentične namirnice i specijalitete kontinetalne i mediteranske kuhinje s autorskim pečatom odabranih vrhunskih chefova. Svaki sljed jela pratit će odgovarajuća vina iz vinogorja Komarna, a uz gledanje filmova pod zvjezdanim nebom na plaži hotela Lafodia, gosti festivala imaju priliku uživati i u jedinstvenom gastronomskom doživljaju i ugođaju restorana smještenih uz obalu mora.
Posebnu večeru dobrodošlice za goste Ponta Lopud festivala priprema Chef Marijo Curić, chef Restorana 360, Dubrovnik (Gault&Millau Croatia Trofej za najbolje restorane 2021 i 2022, Michelin*), a na njoj će se posluživati vina vinarije Saints Hills.