Sport

ČETIRI NOVA POJAČANJA Rukometaši spremni za osvajanje bodova u Premijeri ligi

RKHM Premijer liga Press 16

Ususret prvoj utakmnici Premijer lige koju RKHM Dubrovnik igra protiv RKHM Umaga, rukometna ekipa ovog je petka sazvala konferenciju za medije na kojoj su predstavljena i nova pojačanja za naše rukometaše.

– Osnovni cilj nam je ostati u ligi. Nadam se kako ćemo u tome uspjeti jer imamo jako dobru ekipu koju smo pojačali s četvoricom igrača na pozicijama koje su nam nedostajale. Sutra ulazimo spremni osvojiti bodove – poručio je je Ivo Dragić, predsjednik kluba.

Na konferenciji za medije predstavila su se i nova pojačanja kluba. Marino Gabrieri je kazao kako ih je ekipa vrlo dobro primila i kako se nadaju pobjedi nad Umagom, ali i što boljim rezultatima u nastavku natjecanja. Veliko pojačanje svakako je i Deniz Terziqi, kosovski reprezentativac, koji je rekao kako će nastupi za RKHM Dubrovnik svakako biti novo iskustvo te je dodao kako je to ujedno i prvi put kako igra izvan Kosova. Najavio je kako će dati sve od sebe da klub ostvari što bolji rezultat te kako u ekipi vlada dobra atmosfera. Marko Kobetić je kazao kako je utakmica s Umagom vrlo važna za njih jer je prilika da s dobrim rezultatom uđu u natjecanje i da na taj način sami sebi olakšaju početak. Mario Mustapić je novo desno krilo RKHM Dubrovnik, a na konferenciji za medije je istaknuo kako mu je drago što mu je pruženo povjerenje i prilika, a ekipu je nazvao odličnom.

– Umag je jedna iskusna premijerligaška ekipa. Moramo reći da nisu bez svojih slabosti najviše zbog gubitka igrača no, nismo ni mi u toliko boljoj poziciji jer nam je također pošao Josip Jurić Grgić. Srećom mi smo, kao i oni, pojačali i osvježili ekipu novim i mladim igračima. Tu vidim našu šansu; gdje ni mi ni oni nismo u maksimalnom ritmu, ali smo na domaćem terenu. Ova utakmica s naše strane zahtijevat će jednu čvrstu i umjereno agresivnu igru. S neke taktičke strane trebali bismo očekivati zonu 5-2-1 ili zonu 3-2-1, ali za definitivnu odluku oko taktika ipak ćemo morat pričekati prvih nekoliko minuta utakmice kada vidimo kako momčadi ‘dišu’ – ispričao nam je trener Silvijo Ivandija

Prva utakmica odigrat će se u subotu, u sportskoj dvorani u Gospinom polju, s početkom u 18 sati.

Pročitajte još

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

Španjolska osvojila Euro!

Dulist

Završen 10. Dubrovnik DUB Bowl

Dulist