Aktualno

ČESTITKE ZA DAN NEOVISNOSTI ‘S ponosom obilježavamo ovaj datum’

soko zastava praznik

Ovog ponedjeljka, Hrvatska slavi Dan neovisnosti prisjećajući se 8. listopada 1991. godine.

Tim povodom, gradonačelnik Mato Franković i župan Nikola Dobroslavić uputili su čestitke svim žiteljima Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, koje na ovaj važan dan prenosimo.

Čestitka gradonačelnika Frankovića:

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,
Na dan 8. listopada 1991. godine Hrvatski sabor donio je odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom. Taj dan zauvijek će ostati zapamćen u hrvatskoj povijesti kao dan kada smo izabrali suverenu, samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

Danas, 27 godina kasnije, s ponosom obilježavamo ovaj datum i prisjećamo se svih onih koji su za ovaj dugo sanjani san dali svoje živote. Prisjećamo se naših branitelja, svih stradalih civila i njihovih obitelji. Svima njima upućujemo neizmjernu zahvalnost i duboko poštovanje.

U našem gradu posebno smo osjetili težinu žrtve toliko željene samostalnosti i slobode. U ovom dijelu godine sjećanja su posebno živa. Ipak, ratne rane smo zaliječili, naš grad ide naprijed, ali spomen na darovane živote ostaje zauvijek.

Drage sugrađanke i sugrađani, u ime djelatnika Grada Dubrovnika i svoje osobno upućujem Vam iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske!

Čestitka župana Dobroslavića:

Prošlo je 27 godina od dana kada je Hrvatski sabor odlučio raskinuti sve državnopravne sveze na temelju kojih je Hrvatska zajedno s ostalim republikama i pokrajinama tvorila dotadašnju SFRJ. Potvrdio je time svoju Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske od 25. lipnja, te je Hrvatska postala slobodna i neovisna država.

Nažalost do stvarne slobode i potpune neovisnosti trebalo je osloboditi okupirana područja za što su dane brojne žrtve. Pamteći te žrtve i slaveći hrabrost naših branitelja te pobjedu u Domovinskom ratu danas uživamo mir i slobodu i gradimo bolji život naših sugrađana. Želim da na tom poslu budemo zajedno i da budemo što uspješniji.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist