Zanimljivosti

ČESTITAMO! Jan Mark Novalija od danas s diplomom restauratora!

Jan Mark Novalija

Jan Mark Novalija građanima Dubrovnika poznatiji je kao zaljubljenik u dubrovački tramvaj i sakupljač te kolorist starih fotografija. Osim što je ljubitelj svega vezanog uz Grad, Jan je i student, sada već bivši, studija Konzervacija-restauracija na Sveučilištu u Dubrovniku. Sve je ispite položio s odličnim, a danas je obranio diplomski rad te stekao zvanje diplomiranog konzervatora-restauratora metala.

U Grad je došao 2019. godine iz Zagreba jer je Dubrovnik jedini nudio studij konzervacije-restauracije. Ističe kako je u Gradu proveo najljepših 5 godina života te se nada kako će ga životni put ponovno odvesti u Dubrovnik.

-Kako sam tu već pet godina, meni je Dubrovnik ljepši od Zagreba, valjda jer sam se toliko priviknuo na grad pa se više ne bih niti micao – ispričao nam je Jan Mark.

Za sada mu je plan ostati u struci, a podijelio je i svoje mišljenje o tome koji grad nudi više mogućnosti kada su u pitanju njegovi interesi i želja za stankom u profesiji:

Banner 300x250 DU 1

– Mislim da mi i Zagreb i Dubrovnik pružaju jednake mogućnosti, to je jedino pitanje gdje bi ja htio više živjeti i biti. Pošto sam toliko ljudi upoznao i iz muzeja, iz arhiva i mojih profesora s kojima sam se dosta povezao ja bih radije u Dubrovniku – rekao je Jan Mark.

 

 

Pročitajte još

Španjolski mediji hvale Dubrovnik kao primjer uspješnog upravljanja baštinom

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Rođen Tonko Lonza, velikan hrvatskog glumišta

Dulist

U KONAVLIMA Najljepša čestitka za Dan policije

Dulist