Aktualno

ČEST GOST DUBROVNIKA Sankcije Rusiji ‘pritisle’ i Abramoviča, odlazi iz Chelseaja!

abramovic2

Sankcije britanske vlade Rusiji uslijed invazije na Ukrajinu očito su pogodile vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča, prijatelja Vladimira Putina. Ruski tajkun, odlazi iz europskog i svjetskog klupskog prvaka.

– Tijekom mojeg skoro 20-godišnjeg vlasništva Chelseaja, uvijek sam gledao na svoju ulogu kao čuvara kluba, čiji je posao osigurati da smo uspješni kao što smo danas, ali i graditi budućnost te igrati pozitivnu ulogu u zajednicama. Uvijek sam donosio odluke iz srca u najboljem interesu kluba i ostajem predan tim vrijednostima. Zato dajem klub na brigu Chelseajevoj humanitarnoj organizaciji. Mislim da su u ovom trenutku oni u najboljoj poziciji za brigu o interesima kluba, igrača, svih zaposlenih i navijača – rekao je u priopćenju Abramovič.

Zanimljivo, ruski tajkun nije se odlučio na prodaju kluba, već je jednostavno predao njegove ‘ključeve’ u ruke klupske organizacije. Čija će sada biti ‘zadnja’ u klubu u kojem nastupa hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, nije precizirano, pišu 24 sata.

Podsjetimo, prema pisanju otočkih medija, britanska vlada zabranila je Abramoviču ulazak u Veliku Britaniju, u Chelseaju navodno nije bio već mjesecima, a navodno više nikad neće smjeti ni u svoju kuću blizu palače Kensington koju je platio 125 milijuna funti.

Inače, njegovo bogatstvo procijenjeno je na 8,4 milijarde funti, a bogatstvo je stekao prodajući nekretnine i posjede koji su prije raspada Sovjetskog Saveza bili u vlasništvu države. Chelsea je kupio 2003. godine, a od tada su ‘plavci’ osvojili pet naslova engleskog prvaka (ranije jedan), dvije Lige prvaka (nikad ranije), dvije Europske lige (nikad ranije), pet FA kupova (tri ranije), tri Liga kupa (dva ranije), klupsko Svjetsko prvenstvo, Uefin Superkup… Dodajmo i kako je Roman Abramovič čest gost Dubrovnika u koji svojom jahtom ‘Eclipse’ dolazi skoro svako ljeto.

Pročitajte još

MASOVNI TEHNOLOŠKI KVAR I naša zračna luka osjeća posljedice!

Dulist

[FOTO] Franković: Mislim da je dobro da plaža u Uvali Lapad ima svog koncesionara

Dulist

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist