Zanimljivosti

ČEŠNJAK: Pet primjena koje niste znali

cesan cesnjak

-Češnjak je često nazivan i moćnim prirodnim antibiotikom kojeg možete koristiti svaki dan. Posjeduje antivirusna i antibakterijska svojstva, kao i antigljivična. Ojačava imunološki sustav i na prirodan način jača tijelo.- prenosi zadovoljna.hr

Donosimo vam neobične načine na koje vam češnjak može biti koristan:

1. Pomaže u borbi protiv atletskog stopala
Češnjak ima antifungalna svojstva i pomaže u borbi protiv atletskog stopala, odnosno gljivične infekcije. Gljivica se možete pokušati riješiti i tako da zdrobite par češnjeva češnjaka stavite ih u pamučnu čarapu i obučete te pustite da djeluju preko noći. Postupak treba ponavljati šest dana.

2. Prirodni je lijek u borbi protiv akni
Češnjak ima prirodna antibakterijska svojstva i mogao bi mogao pomoći i kod akni. Jednostavno s izrezanim češnjom češnjaka pređite preko akne. Nemojte mazati cijelo lice, već samo vrh akne. Postupak ponovite nekoliko puta u danu, a češnjak bi trebao odraditi svoje i akne bi trebale brže nestati.

3. Jača nokte
Osim brojnih blagotvornih učinaka na zdravlje organizma češnjak može imati i ovu svrhu. Ukoliko želite ojačati lomljive nokte sklone pucanju, malo sitno usitnjenog češnjak stavite u prozirni lak za nokte i ostavite da odstoji sedam dana. Nakon toga nanesite lak, a rezultat bi trebali biti čvršći i jači nokti.

4. Pomaže kod infekcije ušiju
Češnjak bi mogao olakšati upalu uha, a koristiti ga možete naravno samo za vanjsku primjenu. U borbi s bolnim ušima moglo bi pomoći češnjakovo ulje. Malo ulja stavite na prste i lagano masirajte oko ušiju s vanjske strane.

5. Dezinficira i čisti
Ako ste pobornik kućnih pripravaka za čišćenje za proljetno pospremanje svakako možete koristiti češnjak. Zdrobljeni češnjak pomiješajte s octom i sokom od limuna i koristite ga kao sredstvo dezinfekcije u kupaonicama i kuhinjama. Ocat je izvrstan za uklanjanje kamenca, češnjak dezinficira, a limun ublažava miris.

Pročitajte još

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1687. Umro vjerski pisac i pjesnik Bernard Đurđević

Dulist

Korisni savjeti veterinarke Sunčice Oštrić: Kako pomoći psima tijekom vrućina!?

Maris Guca