Aktualno

ČEŠKI KRUMLOV I DUBROVNIK Moguća suradnja između Igara i festivala s 300 tisuća posjetitelja

ivana brnin i cesi 1

Današnjim susretom između pročelnice Upravnog odjela za poslove gradonačelnika, Ivane Brnin, i izaslanstva grada Češki Krumlov, na čelu s gradonačelnikom Alexandrom Nográdyem i zamjenikom gradonačelnika Daliborom Uhlířom, dvije su turistički atraktivne destinacije otvorile put za suradnju na području održivog turizma i kulture.

Oba grada, koji se mogu pohvaliti zaštitom UNESCO-a, suočavaju se s izazovima modernog turizma. Stoga je središnja tema razgovora bila projekt Grada Dubrovnika “Respect the City”, koji je privukao veliko zanimanje Češkog Krumlova zbog svojih mjera usmjerenih prema održivom turizmu.

Razgovaralo se o razmjeni iskustava i primjeni uspješnih mjera koje će pomoći u očuvanju autentičnosti i posebnosti ovih destinacija. Gradonačelnik Nogrády i zamjenik gradonačelnika Uhlíř izrazili su veliku zainteresiranost za projekt “Respect the City” te su Dubrovniku uputili poziv da podijeli svoja postignuća i strategije.

Kako bi se dalje produbila suradnja, također se razgovaralo o kulturnoj razmjeni, posebno na području glazbe. Grad Češki Krumlov organizira veliki međunarodni glazbeni festival tijekom srpnja i kolovoza, koji privlači brojne posjetitelje iz cijelog svijeta, njih više od 300 tisuća godišnje. S obzirom na to, dogovoreno je da će se istražiti mogućnosti suradnje između ovog festivala i Dubrovačkih ljetnih igara.

Otvorenje Dubrovačkih ljetnih igara sinoć je uveličalo izaslanstvo iz Češkog Krumlova, što je dodatno naglasilo želju za jačanjem veza između ova dva povijesna grada. Ova posjeta izaslanstva iz Češkog Krumlova pružila je priliku za dijalog o važnim temama održivog turizma i kulture. Dubrovnik i Češki Krumlov s nestrpljenjem iščekuju buduću suradnju koja će obogatiti iskustva posjetitelja i promicati kulturnu razmjenu.

Pročitajte još

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist