GradUrednički izbor

ČELIČNI MATO ‘Above 5’ i ‘Sirena’ sedam dana bez stolova

uvala sirena javne porsine

Zbog kršenja odredbi zaključenih ugovora s Gradom Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković na sedam dana otkazao je ugovore o najmu javne površine ugostiteljskim objektima ‘Above 5’ i ‘Sirena’.

Kako javljaju iz Grada Dubrovnika, djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo utvrdili su 9. srpnja da je tvrtka Soles d.o.o. postavila reklamu u ulici Od Sigurate u svrhu reklamiranja ugostiteljskog objekta ‘Above 5’ u sklopu hotela Stari Grad, bez rješenja nadležnog upravnog odjela Grada Dubrovnika, čime su prekršene odredbe Odluke o reklamiranju na području Grada Dubrovnika. Tvrtka Soles d.o.o. kažnjena je novčanom kaznom od 10.000 kuna uz dodatnih 2.000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi.

Isto tako su 11. srpnja utvrdili da je ugostiteljski objekt ‘Sirena’ u ulici Šetalište kralja Zvonimira postavio reklamni pano ‘A’ i dvije reklamne konstrukcije bez odobrenja nadležnog Upravnog odjela Grada Dubrovnika, a radi se o novčanoj kazni u iznosu od 5000 kuna.

Ovim ugostiteljskim objektima izdani su obvezni prekršajni nalozi te će morati ukloniti reklame s javne površine, a nakon isteka roka od sedam dana i otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, zakupnici mogu zatražiti ponovno zaključenje ugovora.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović