Hrvatska

‘ČEKANJA VIŠE NEMA!’ Na prosvjed u Zagrebu sutra kreću i dubrovački povremeni prijevoznici

autobuseri prijevoznici02

Iz Dubrovnika će prema Zagrebu na sutrašnji prosvjed povremenih prijevoznika krenuti pet autobusa, a s njima i koordinatorica za Dubrovnik, predsjednica Udruge autobusera Ragusa Bus Vesna Lukić koja je za DuList i potvrdila ovu informaciju. Naime, na Markovom trgu ovog četvrtka s početkom u 13 sati održat će se prosvjed povremenih prijevoznika koji nakon dva prosvjeda i dogovorenog sastanka s leasing kućama još uvijek nisu postigli dogovor te dobili moratorij na glavnicu i kamate za otplatu leasinga.

-Dragi ljudi, čekanja više nema! Sutra se vidimo na Markovom trgu u 13 h i #idemodokraja! – zapisali su u Facebook grupi Glas poduzetnika. Naime, budući da se nadležna ministarstva nisu odazvala na sastanak kojeg su povremeni prijevoznici proteklog utorka održali s leasing kućama i da ne shvaćaju da Vlada treba preuzeti odgovornost i donijeti mjere koje će pomoći ugroženima, Udruga Glas poduzetnika je ove srijede poslala dodatan mail u kojem detaljno opisuju što Vlada treba napraviti, umjesto da se, kako ističu iz ove Udruge, skrivaju i izbjegavaju preuzeti odgovornost.

-Prosvjed na Markovom trgu održat će se uz obavezno poštivanje pravila okupljanja i distance, a svaki prosvjednik mora imati masku za lice. Prosvjed je iniciran zbog ignoriranja zahtjeva PPP, ali na prosvjed će se uključiti i svi ostali članovi UGP-a, posebice turizam, ugostiteljstvo i event industrija koje nemaju još ni tračak svjetla na kraju tunela niti jasne smjernice za početak rada – dodali su dalje.

autobuseri prijevoznici vesna lukic02– Dođite, podržite nas i budite naš megafon u borbi za Hrvatsku 2.0! – poruka je kojom zaključuju poziv na prosvjed.

Ovdje pročitajte poruku Glasa poduzetnika vladajućima.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist