Aktualno

Capak najavio: Odobrit ćemo uplovljavanje kruzera u Dubrovnik

MSC Armonia cruiser

Mislim da će odluka biti pozitivna, rekao je o dozvoli za uplovljavanje kruzera većeg kapaciteta putnika u Dubrovnik ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u razgovoru za N1 televiziju
-To kako je ta tvrtka opisala higijenske mjere, ako je to stvarno tako, onda je to prilično sigurna situacija. Naravno, rizik uvijek postoji, ali mislim da će odluka biti pozitivna – najavio je Capak.

Tim povodom oglasio se i sam gradonačelnik na svom Facebook profilu.
-Odlučno i odgovorno za Grad od prvog dana COVID 19 krize do danas. Hvala Stožeru na razumijevanju i uvažavanju inicijativa Grada. Do sada smo pokazali odgovornost u poštivanju mjera Stožera čemu svjedoče svakodnevni rezultati – rekao je Franković.

Podsjetimo, nakon što je MSC, jedna od najvećih svjetskih kompanija za kružna putovanja i tržišni lider na području Europe, najavila početak putovanja svojih brodova, predstavnici kompanije na upit Grada Dubrovnika iskazali su zainteresiranost za uključenje Dubrovnika u itinerer putovanja njihovih brodova, istaknuli su ove nedjelje iz Gradske uprave. Međutim, ograničavajući faktor uplovljavanju većih brodova na kružnim putovanjima u Dubrovnik jest uredba prema kojoj u ovom trenutku u hrvatske luke ne mogu uplovljavati brodovi s više od 200 putnika. Stoga je gradonačelnik Mato Franković kontaktirao potpredsjednika Vlade, ujedno i čelnika Stožera civilne zaštite RH, Davora Božinovića te ministra Olega Butkovića. Prema najavama Capaka, odluka će očito biti pozitivna po Dubrovnik.

Pročitajte još

Poništen natječaj za ravnatelja Rezervata Lokrum, stigla jedna nepotpuna prijava

Dulist.hr

Lasić osudio napad na sumještane: Nacionalni problem lomi se preko naših leđa!

Dulist

DORH provodi izvide zbog Frankovićevog pozdrava ‘Za dom spremni’

Dulist