Aktualno

Čačić podnio ostavku!

cacic vlada

Radimir Čačić podnio je ostavku na sve funkcije u Vladi RH zbog današnje pravomoćne presude suda u Kapošvaru.

Podsjetimo, Čačić je drugostupanjskom presudom proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće 2010. godine u Mađarskoj u kojoj su dvije osobe smrtno stradale. Sud mu je odredio 11 mjeseci kazne zatvora, koju mora početi izdržavati u roku od dva mjeseca, te na 11 mjeseci uvjetno.
Podnio je ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade te ministra gospodarstva, što je i bio obećao na samom početku procesa.

Čačić je još jednom izrazio duboko žaljenje zbog tragedije koja se dogodila u Mađarskoj i koja je prvenstveno pogodila obitelj stradalih, ali nije ostavila ni male posljedice na njega i njegovu obitelj.

– Svi ste svjedočili mom čvrstom stavu od početka da ću, ako razina moje odgovornosti zasluži bezuvjetnu presudu, bio to jedan dan ili koliko god sud odluči, snositi konzekvence svjestan odgovornosti koju imam i u odnosu na hrvatske građane, funkcioniranje države, ali i prema premijeru, kojemu se zahvaljujem na podršci i suradnji – izjavio je Čačić, podnijevši ostavku na sve dužnosti u Vladi.

Kad je riječ o dužnostima u HNS-u, čiji je predsjednik, o tome će tek odlučiti tijela stranke.
Javnosti se nakon Čačića obratio i premijer Zoran Milanović, koji je također izrazio žaljenje zbog svega, ponajviše jer je u prometnoj nesreći stradalo dvoje ljudi.

– Od toga se ne može i ne želi pobjeći i to je ono što se nadvija nad nama cijelo vrijeme i o čemu je mađarski sud donio odluku u drugom stupnju. Gospodin Čačić je napravio ono što je rekao da će napraviti ukoliko mu se dosudi bezuvjetna zatvorska kazna – rekao je Milanović, dodavši kako su surađivali odlično te da će u Vladi faliti jako.

Na pitanje novinara tko će Čačića zamijeniti na funkcijama u Vladi, Milanović je istaknuo kako neće biti značajnijih kadrovski promjena i rošada u Vladi. Zbog Čačičevog odlaska morat će se dogovoriti neke manje stranačke rotacije.

Pročitajte još

Iz ljekarni se povlači lijek za koji nema zamjene

Dulist

Potres na Pelješcu

Dulist

Odbijena žalba! Gradnja autoceste do Dubrovnika početkom 2025.

Dulist