Zanimljivosti

CABOGA DODIJELILA STIPENDIJE Bravo Petra, Anamarija, Stela, Juraj i Roko!

zaklada stiftung
dav

Zaklada Caboga Stiftung prošlog  je tjedna dodijelila stipendije petero polaznika Udruge za promicanje prirodnih znanosti, koji su uspješno završili njihov program i upisali željene fakultete.

Predsjednik Zaklade Ivo Felner se obratio budućim studentima, stipendistima Zaklade. U motivacijskom se govoru sjetio svojih studentskih dana, naglasio važnost učenja u timu, rada uz dobre asistente i nadu da će se po završetku studija vratiti u Grad. Istaknuo je da je posebno sretan jer je među stipendistima i buduća profesorica kemije čime je ispunjen njegov san.

Stipendije su svojim radom, pristupom i zrelošću dobili nadareni učenici Udruge za promicanje prirodnih znanosti, a sada studenti: Petra Radović – studij kemije i biologije, Anamarija Sršen – studij matematike, Juraj Karaman – studij fizike, Roko Gvozdenica Šipić – studij molekularne biologije i Stela Tošović – studij medicine.

Udruga nastavlja i u ovoj školskoj godini s radom s nadarenim i zainteresiranim učenicima, onima koji žele više, bolje, drukčije. Upisi za nove članove su u tijeku, a novost je da se ove godine mogu upisati učenici osmih razreda osnovne škole, te prvog, drugog i trećeg razreda srednje škole koji su zainteresirani za kemiju, fiziku, biologiju i matematiku.

Upisnica i sve detaljne informacije se mogu naći na stranicama Udruge.

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist