Sport

Bronca oko vrata:’Bježite ljudi,bježite iz grada!’

vaterpolo svjetsko 01

Iako su vaterpolisti Mađarske kao novi prvaci svijeta (u finalu svladali Crnu Goru s 8:7) imali najviše razloga za slavlje u subotu navečer u Barceloni, najglasniji na cereminiji dodjele medalja bili su hrvatski reprezentativci koji su svoju zasluženu broncu proslavili pjesmom.

 'Bježite ljudi, bježite iz grada stiže ekipa pijana…' – zapjevali su naši sjajni vaterpolisti, potom i onu Miša Kovača, za koju još od prošle godine znamo da im je posebno draga: 'Poljubi zemlju po kojoj hodaš…' U tim trenucima jasno je koliko je tim momcima tereta bilo na leđima, i koliko ga sad više nema, jer medalja je u džepu. I to četvrta za redom sa svjetkih prvenstava, treća bronca u nizu.

Inače, naš Sandro Sukno podijelio je naslov najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva s još jednim bivšim Jugašem, Aleksandrom 'Lekom' Ivovićem. Obojica su zabili po 20 golova.
– Najvažnija je medalja Hrvatske, a za mene lako – izjavio je prilikom preuzimanja FINA-inog priznanja Sukno, koji je izabran i u najbolju sedmorku turnira.

Uz njega, tu su još mađarski vratar Viktor Nagy, potom Srbin Duško Pijetlović, Talijan Pietro Figlioli, Crnogorci Aleksandar Ivović i Mlađan Janović te Mađar iz Primorja Denes Varga, ujedno proglašen za najvrijednijeg igrača turnira (MVP).

Vrijedi napomenuti kako je Hrvatska do bronce u Barceloni došla bez šest 'zlatnih' s Olimpijade u Londonu, pa time ovaj uspjeh ima još veći značaj.
 

Konačni poredak

1. Mađarska
2. Crna Gora
3. Hrvatska
4. Italija
5. Španjolska
6. Grčka
7. Srbija
8. Australija

Pročitajte još

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist