Grad

Brojni novinari posjetili Dubrovnik!

Brazilci1

Proteklih dana u Dubrovniku je boravilo više novinarskih i snimateljskih ekipa koje su radile svoje priloge o Dubrovniku za španjolske, brazilske i argentinske medije.
Narda Lepes, porijeklom Hrvatica, argentinska gastronomska TV zvijezda je s ekipom argentinskog kanala „Fox Life“ snimala u Hrvatskoj, a prije nastavka putovanja prema Bosni i Hercegovini boravila je par dana u Dubrovniku i u našoj županiji.

Od 2000. Narda Lepeš posvetila se putovanja svijetom i traganje za drugačijom gastronomijom, jelima, i načinima pripremanja, te je svoje emisije radila i u Japanu, Londonu, Maroku, Brazilu, Peruu, Grčkoj, Vijetnamu i Kambodži, istražujući tako različite kulture i dijeleći svoja iskustva sa svojim gledateljima. Ekipa „Fox Life“ –a u Dubrovniku je snimala i povijesne znamenitosti, te FA Linđo, povjesničara umjetnosti Gorana Vukovića,a sve uz potporu HTZ, TZ Dubrovačko – neretvanske županije i TZ grada Dubrovnika. Najemotivniji je ipak bio posjet Narde Lapeš i ekipe Fox Life selu Smokovljani odakle se pretpostavlja da su njezini preci odselili u Južnu Ameriku.
Nakon početka emitiranje četvrte sezone serijala „Game of Thrones“ i nastupa TZ Dubrovnika na sajmu SITC u Barceloni gdje je bilo postavljeno i čelično prijestolje , u Dubrovniku je ponovno boravila snimateljska ekipa TV kanala „Canal+“ i vrlo poznata španjolska blogerica Maria Dolores Garcia Martin. Popularnost serijala Game of Thrones u Španjolskoj vrlo je velika, a važnost španjolskog tržišta za Dubrovnika također neupitna, te će promociji grada doprinijeti snimanje priloga s Dubrovčanima koji su sudjelovali u logističkom radu na snimanju i statistima. Ekipa je snimala Kojan koral, statistice i statiste koji su sudjelovali na snimanju Purpunog vjenčanja u parku Gradac i druge.
Nogomet je bio glavnom temom boravka u Hrvatskoj i Dubrovniku skupine od 12 brazilskih novinara koji su na putovanju kroz cijelu našu zemlju dva dana bili i u Dubrovniku. Oduševljeni ljepotom i raznolikošću Brazilci su ipak najviše vremena posvetili nogometu i predviđanjima ishoda ogleda brazilske i hrvatske reprezentacije na utakmici otvorenja ovogodišnjeg Mundiala u Sao Paolu.

Pročitajte još

Crveni križ postaje član platforme s besplatnim psihosocijalnim savjetovanjem

Dulist

Večeras završno testiranje sustava Zone posebnog prometnog režima

Dulist

[KOMENTAR] Franković: ‘Vrijeme je za zaokret u turizmu i da kažemo ‘dosta‘ povećanju brojki, Dubrovnik je tu primjer upravljanja‘

Dulist