Grad

Brodovi za Lokrum zaplovit će 8. travnja, karte će se moći kupiti i online

lokrum28

Lokrum će se otvoriti za posjetitelje 8. travnja, ako to dopuste vremenski uvjeti, obavijestili su iz JU Rezervat Lokrum ovog četvrtka.

Također, istaknuli su kako je odlukom Upravnog vijeća od 29. studenog prošle godine na snazi novi cjenik za predstojeću sezonu. Inače, do 30. travnja 2022. godine odobren je popust od 50 posto na cijene ulaznica, zakupa i usluga Javne ustanove Rezervat Lokrum.

Novost u cjeniku je uvođenje Godišnjeg pokaza I. i II. Kategorije. Tako pravo na godišnji pokaz 1. kategorije ima fizička osoba koja ima prebivalište i boravište na području Grada Dubrovnika. Pravo na godišnji pokaz II. kategorije ima fizička osoba koja ima prebivalište na području drugih gradova i općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Djeca do 16 godina na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz i ulazak u Rezervat

Važna promjena u cjeniku za 2022. godinu je izjednačavanje cijene ulaznice s povratnom brodskom kartom i ulaznice na Lokrum (u rezervat), odnosno uvedena je jedinstvena ulaznica za odrasle osobe u iznosu od 200 kuna, kako navode u priopćenju.

Korisnici Dubrovačke kartice i dalje će ostvarivati pogodnosti u iznosu od 30 posto popusta na cijenu ulaznice za odrasle osobe uz predočenje Ducard 7 days, odnosno 20 posto popusta na cijenu ulaznice za odrasle osobe uz predočenje Ducard 3 days.

Za sve građane RH predviđen je popust korištenjem Mudrica (dječje) kartice za 3 kategorije u iznosima 10 posto popusta za 1. kategoriju, 20 posto popusta za 2. kategoriju i 30 posto popusta na ulaz u rezervat za 3. kategoriju.

Nisu promijenjene cijene sljedećih kategorija ulaznica – ulaznica za osobe s invaliditetom i studente u je i dalje u iznosu od 30 kuna, cijena ulaznice za agencije za organizirane grupe (minimalno 10 osoba) iznosi 150 kuna, ulaznica za djecu u iznosu od 30 kuna, voucher za 10 ulaznica u iznosu od 800 kuna i povratna brodska ulaznica Lokrum-Grad u iznosu od 50 kuna.

-Ustanova uvodi novi informacijski sustav za naplatu i kontrolu ulaznica, odnosno ulaznice će se moći kupiti putem web stranice www.lokrum.hr. Prodajna mjesta Javne ustanove Rezervat Lokrum nalaze se u Luži, poslovnim prostorijama TZ-a Grada Dubrovnika i Lugarevoj kući na Lokrumu. Način i vrijeme predaje zahtjeva za izdavanje pokaza objavit će se na FB stranici i web stranici Javne ustanove Rezervat Lokrum – navode.

 

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist