Zanimljivosti

BRITANSKI MEDIJI O NEUMU Destinacija s tirkiznim vodama i jeftinija alternativa Dubrovnika

neum14

Strani mediji, poput britanskog The Sun, prikazuju Bosnu i Hercegovinu kao “novu Hrvatsku”, pa čak i kao alternativu Dubrovniku. Dok Bosna i Hercegovina nesumnjivo nudi mnoštvo povijesnih i prirodnih ljepota, poput Sarajeva, Mostara i brojnih planinskih krajolika, usporedbe s Dubrovnikom, osobito kada je riječ o plažama i moru, možda su previše ambiciozne.

Primjerice, mediji ističu Blagaj kao važno turističko odredište koje vrijedi posjetiti, dok za one koji žele provesti vrijeme na plaži preporučuju Neum, opisujući ga kao grad s “veličanstvenim planinskim krajolicima i tirkiznim vodama nevjerojatne boje” , navodi The Sun.

Banner 300x250 DU 1

Iako je Neum jedini obalni grad Bosne i Hercegovine, opisivati ga kao rival Dubrovniku u kontekstu plaža i mora može stvoriti nerealna očekivanja. Dubrovnik, sa svojom bogatom poviješću, jedinstvenim lokacijama i kristalno čistim morem, već desetljećima privlači posjetitelje iz cijelog svijeta. Svaka destinacija ima svoje posebnosti, a Bosna i Hercegovina, iako predivna, ipak nudi drugačije iskustvo od onog koje pruža Dubrovnik.

Pročitajte još

MUZEJI I GALERIJE KONAVALA Edukacija učiteljica i odgojiteljica

Dulist

Dvije Dubrovkinje na 9. Međunarodnom kongresu nutricionista u Zagrebu

Dulist

Pridvorjanima prvo mjesto na Hrvatskom festivalu mandolinista!

Dulist