DuList IN

Britanski Masterchef Dhruv Baker u orebićkom Bellevueu

dhrev baker bellevue orebic 2

U sklopu snimanja gastronomskog putopisa ‘Croatia’s finest’, koji promovira ljepote Hrvatske i njene gastronomije, britanska kulinarska zvijezda i pobjednik britanskog Masterchefa Dhruv Baker posjetio je novoobnovljeni hotel Bellevue na Orebiću.

Ekipa zagrebačkog Mak Productiona i londonskog Optimum Televisiona u Hrvatskoj već neko vrijeme snima ljepote naše obale i otkriva gastronomske tajne gradova i mjesta na našoj obali.

Tako je ovih dana predstavnicima HTP Orebić, hotelu Bellevue i njihovom glavnom chefu Frani Vidoviću pripala čast da u prekrasnom hotelu Bellevue i Orebiću budu domaćini snimanja prvog hrvatskog gastronomskog putopisa na engleskom jeziku – 
Croatia’s Finest, koji će se emitirati na kanalu National Geographic.

Chef Frano, kao i management hotela, upoznali su chefa Dhruva s lokalnom gastronomskom ponudom, specijalitetima pelješkog kraja te svime čime se ova regija ponosi poput vina i raznih slastica.

Nakon obilaska ovog novog luksuznog hotela, gospodin Baker uživao je na terasi uz tradicionalni doručak iz ovog kraja te se uputio u kuhinju na razgovor s chefom Franom te direktorom hotela Antoniom Piantanidom. Prošetao je i starim kapetanskim gradom, Orebićem te se upoznao sa široko poznatim pelješkim vinima i položajima Dingač i Postup.

-Velika nam je čast što su naš hotel i restoran odabrani kao predstavnici ovog djela Dalmacije i Pelješca te što smo dobli priliku ugostiti Chefa Bakera. On nije krio oduševljenje našim novim hotelom, pogledom koji se pruža na prekrasnu Korčulu te impresivnim pelješkim kanalom, ali i gastronomojom i specijalitetima koje mu je pripremio naš šef kuhinje. Početak je sezone, otvoreni smo tek tjedan dana, a već će priča o našem hotelu obići svijet na što smo izuzetno ponosni – izjavio je Antonio Piantanida, direktor hotela Bellevue.

Emitiranje serijala ‘Croatia’s Finest’ posredstvom National Geographic Channela dogovoreno je u nevjerojatnih 90 zemalja. Osim gledatelja cijele Azije i dijela Afrike, serijal o Hrvatskoj i njenoj gastronomiji vidjeti će i Rusi na njihovoj nacionalnoj televiziji RTV1. U tijeku su i pregovori za emitiranje u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Španjolskoj, Italiji, Poljskoj, Danskoj i Švedskoj, Kanadi, SAD-u te Brazilu.

U Hrvatskoj će se serijal prikazivati na HTV-u. Emitirati će se 20 25-minutnih epizoda gastro-putopisa čiji je cilj prikazati gastronomsku ponudu, ali prirodne ljepote Hrvatske te promovirati hrvatske proizvode.

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca