Aktualno

BRITANCI SE ŽALE NA GUŽVE ‘Dubrovnik je kao Venecija postao sinonim za masovni turizam’

turisti guzva susur038

Britanci se osvrću na velike gužve u Hrvatskoj, pogotovo u Dubrovniku, koje su im ‘isisale užitak’ tijekom putovanja, prenose poznate britanske novine The Mirror. Naime, navedene novine su prenijele mišljenja korisnika društvene mreže Reddit, među kojima jedan tvrdi kako je Hrvatska samo za one koji se ‘mogu nositi s gužvom’. Korisnik je istaknuo i kako nisu samo gradovi užasno gužvoviti, već i nacionalni parkovi kao što su Plitvička jezera.

Osvrnuli su se i na mišljenje britanske putničke kompanije Responsible Travel iza kojih stoje stručnjaci za putovanja koji tvrde kako je Dubrovnik, poput Venecije i Barcelone, postao sinonim za masovni turizam. Isto tako, oni na svojoj službenoj stranici pišu kako su učinci masovnog turizma na Dubrovnik višestruki.

– Vrata od Pila imaju sustav čekanja u redu koji podsjeća na tematski park gdje se kontrolira protok gužve.  Stradun izgladi toliko stopala dnevno da je pretvoren u klizalište. Radnici grubo čiste ulice kako bi stvorili otpor japankama. Suvenirnice su zamijenile tržnice, a dalmatinski restorani zamijenjeni su lokalima brze hrane – napisali su iz Responsible Travela.

Ipak, iz tvrtke dodaju kako ideja da je turizam uništio Dubrovnik i da ga Britanci uopće ne trebaju posjećivati nije sasvim u redu. Ističu to jer je Dubrovnik i dalje jedan od najljepših gradova na svijetu koji je prošaran nevjerojatno slikovitim ulicama. No, i dalje savjetuju putnicima da ne putuju u grad u žiži ljetne sezone.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist