DuList IN

BRAVO ZA VINARIJU DEAK! Zlato za Pošip ‘Ćaća moj’ na prestižnom natjecanju u Njemačkoj

vinarija deak 1

U iznimno velikoj konkurenciji svjetskih vina, vinarija ‘Deak’, iz mladog vinogorja Komarna, na prestižnom je 30. međunarodnom natjecanju Mundus Vini u Neustadtu u Njemačkoj osvojila zlatnu medalju za Pošip ‘Ćaća moj’. Treba istaknuti kako je riječ o jedinom zlatu u Dalmaciji.
-Izuzetno smo ponosni na ovaj uspjeh. Međunarodna priznanja iz godine u godinu potvrđuju kvalitetu naših vina, naročito pošipa. Znali smo da ovaj Pošip Ćaća moj, berba 2021. ima veliki potencijal. Moram priznati da smo se nadali nagradi, ali ipak zlato nas je malo iznenadilo. A, da će biti jedino zlato u cijeloj Dalmaciji nismo mogli ni sanjati. Ovo je još jedna potvrda da ‘Ćaća moj’ spada u sami vrh najboljih pošipa u Hrvatskoj – rekao je Denis.

vinarija deak posip caca moj 2
Vinarija ‘Deak’ iz godine u godinu niže velike uspjehe sa svojim vinima. Radi se o šesteročlanoj obitelji Deak – roditelji Damir i Marijana, sinovi Dino i Denis te kćeri Maša i Mara, koja zajedničkim snagama predano radi, ali i biva nagrađena za svoj trud. Obitelj Deak se primarno bavi turizmom, iznajmljivanjem apartmana, osim toga poljoprivrednom proizvodnjom i vinogradarstvom i vinarstvom.
-Pošip Ćaća moj postao je perjanica vinarije Deak. Konstantno potvrđuje svoju kvalitetu i slobodno možemo reći da pripada samom vrhu najboljih pošipa Hrvatske. U svojoj ponudi imamo i Plavac mali koji je kralj crnih vina kako na pelješkom, tako i našem području. Imamo i lepršajuće, osvježavajuće ljetno vino Rose – pravljeno od plavca malog. Također proizvodimo i desertno vino Prošek koje radimo na tradicionalan način kako se to radilo od davnina; preko tzv. ‘turnja’ – rekao je Dino. Glavno tržište za Vina Deak su restorani od Dubrovnika do Zadra, zapravo cijela Dalmacija.

vinarija deak 1
-Mi 70 posto svoje proizvodnje plasiramo direktno ili putem distributera na područje cijele Dalmacije, pretežno tijekom sezone. Budući da su nam 90 posto asortimana osvježavajuća ljetna vina pošip i rose. Svake godine kontinuirano rastemo te se povećava broj restorana, wine-barova i kušaonica s kojima surađujemo – rekao je Denis. U 2020. godini otvorili su svoj Wine bar na Jadranskoj magistrali koji je postao neizostavno stajalište mnogim ljudima. Osim vina, tu prodaju i svoje ekstradjevičansko ekološko maslinovo ulje od čak 5 sorti.vinarija deak 6
-S Wine barom smo krenuli skeptično najviše iz razloga što smo ga otvorili baš u vrijeme pojave korone što je naravno i utjecalo na prvu sezonu. Protekla turistička sezona je bila izvrsna na cijelom Jadranu tako i kod nas, a za nadolazeću je ponovo sve neizvjesno , ali uvijek smo optimistični pa tako i sada nadamo se najboljem – naglasili su.

Pročitajte još

IZAŠAO JE TRAILER Pogledajte kako su Kupari i Trsteno izgledali u filma ‘Lee’

Dulist

Pogledajte bogat glazbeni program ovog vikenda!

Dulist

Pogledajte što vas očekuje u novom kino tjednom programu!

Dulist