Grad

BRAVO CURE! Marijana i Ivana osvojile prva mjesta na natjecanju ‘WorldSkills Croatia’

world skills turisticka

Učenice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik osvojile su dva prva mjesta na regionalnom natjecanju ‘WorldSkills Croatia’.

Prvo mjesto u disciplini Poslovanje recepcije hotela osvojila je učenica Marijana Đuka pod mentorstvom Ivana Udženije, dok je u disciplini Poslovanje turističke agencije prvo mjesto osvojila učenica Ivana Menalo i mentor Nikša Grabovac.

Učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, natjecali su se znanjima i vještinama u disciplinama Poslovanje recepcije hotela, Poslovanje turističke agencije, Kuharstvo, Slastičarstvo i Ugostiteljsko posluživanje.

world skills turisticka 2

-Svi učenici dali su sve od sebe da predstave usvojena znanja i vještine koje su stekli u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik pod vodstvom svojih mentora – navode iz škole.

Dvodnevno regionalno natjecanje WoldSkills Croatia u organizaciji Turističko-ugostiteljske škole Split održalo se sredinom ovog tjedna na sajmu Gast u Spaladium Areni u Splitu. Regionalno natjecanje održalo se kao priprema za WorldSkills Croatia državno natjecanje učenika strukovnih škola koje će se održati u svibnju 2022. godine u Zagrebu. WorldSkills Croatia dio je Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) i najveće je strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe čiji je cilj promocija i popularizacija strukovnog obrazovanja i poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist