Aktualno

BOŽO LASIĆ 2020. nas je naučila kako se ponašati u krizi i na koga se osloniti

lasic03

O izazovnoj 2020. za DuList se osvrnuo i načelnik Općine Konavle Božo Lasić, a iznio je svoja očekivanja od 2021. Lasić je naglasio kako su unatoč izazovnoj godini uspjeli realizirati projekte poput završetka pročistača za kanalizaciju na Grudi i Moluntu te reciklažnog dvorišta.

— Korona kriza nas je poprilično koštala u financijskom smislu. Imali smo i nevolju da nam se 50 korisnika Doma umirovljenika zarazilo, ali sve je brzo stavljeno pod kontrolu. Ova nas je godina ipak naučila kako se ponašati u krizi i na koga se osloniti. Mislim da smo i kao zajednica izvukli neku životnu školu i da smo shvatili da ćemo se u gospodarskom smislu morati redefinirati i da nećemo moći živjeti samo od turizma – podcrtao je Lasić.

Od 2021. naglasio je, želi da bude bolja od prethodne, ali boji se da će u određenim segmentima biti i znatno teža.

— Mislim da će cjepivo pomoći i da će se turizam vratiti. Ali, općina neće moći naplatiti komunalni doprinos, komunalnu naknadu, a porez na dohodak bit će manji. Cilj nam je na u 2021. održati pogone, ljudima podijeliti plaću i ne ulaziti u velike investicije. Iako, u proračunu smo ih planirali te osigurali sredstva za školu, nastavak izgradnje kanalizacijskih sustava i početak izgradnje Vatrogasnog doma na Grudi – naznačio je načelnik Lasić.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 30. prosinca 2020.

Pročitajte još

‘BRAČNE MUKE IZ VIZURE RUKE’ Večeras u Studentskom teatru Lero

Dulist

KONCERT, VOĐENA TURA, RADIONICE, CIRKUS! Velika završnica središnjeg programa Festivala soli

Dulist

Prvi je dan klimatološke jeseni, a od jutra nas već ‘prži’ 30 stupnjeva

Dulist