Kultura

BOŽJE JE IME MILOSRĐE Uzinić: Papa Franjo je poseban čovjek

knjiga bozje je ime milosrde papa franjo 8

Predstavljanje knjige o papi Franji ‘Božje je ime Milosrđe’ otvorio je večeras zbor crkve sv. Mihajla u Lapadu pjesmom Bog je velik. Knjiga je zapravo razgovor pape Franja s novinarom i vatikanistom Andreom Torniellijem.

U predstavljanju knjige su sudjelovali mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup, dr. sc. Rina Kralj Brassard, pročelnica Vijeća za znanost i kulturu Dubrovačke biskupije i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum iz Splita.

– Ja sam svjestan da je papa Franjo poseban, svaki čovjek je poseban. Jedna od njegovih posebnosti je što on govori i radi ono što Krist poziva raditi, ono što Crkva poziva raditi – rekao je na samom početku Uzinić i više puta kroz govor istaknuo kako je papa Franjo prepun trenutaka i riječi koje ga čine posebnim.
– U predvečerje života bit ćemo suđeni po ljubavi – riječima sv. Ivana od Križa završio je svoj govor na predstavljanju knjige biskup Uzinić.

– Kada je izabran novi papa knjiga-intervju se samo očekivala, na primjeru svoga prethodnika papa je iskoristio ovaj provjeren način kako bi uputio poruku milosrđa. Knjiga izlazi u kritičnom trenutku kada kako papa Franjo kaže traje Treći svjetski rat u dijelovima – nastavila je nakon Uzinića Kralj Brassard.

S pjesmom Velik si i dvorana je zapjevala sa zborom, nakon čega se okupljenima obratio i Balta.

– Već tijekom prevođenja uvidjeli smo kako će knjiga naići na zanimanje publike upravo zbog poznatog načina izražavanja i misli pape Franja. U prva tri dana cijela prva naklada je prodana, to je nešto neviđeno, prodali smo tisuću primjeraka dnevno. Do sada smo prodali oko 14 tisuća primjeraka i najčitanije je knjiga Verbuma trenutno – rekao je Balta.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist