Grad

BOŽIĆNI DOMJENAK GRADA ‘Započeli smo veliki investicijski ciklus koji se nastavlja i u 2020. godini’

frankovic domjenak17

Tradicionalni božićni domjenak Grada Dubrovnika održan je ove srijede u Lazaretima. Na njemu su bili gradski vijećnici, članovi gradske uprave te brojni drugi uzvanici, partneri i prijatelji Grada, kao i mediji, suradnici, udruge… Domaćin, gradonačelnik Mato Franković svima se zahvalio na suradnji u 2019. godini, godini koja je za Grad bila značajna, financijski dobra, stabilna i pozitivna.
Upravo u ovoj godini, rekao je dalje, riješen je vrlo važan projekt za naš grad, a to je pročistač za vodu. Također, riješen je i gorući problem koncesije za žičaru, koja danas normalno radi, a Grad dobiva od koncesije kvalitetan prihod.
-Od bitnih stvari koje su se dogodile u ovoj godini ne možemo ne sjetiti se i sjednice Vlade RH, koja se dogodila uoči Feste sv. Vlaha, prvi put nakon devet godina. Tu je i najveći diplomatski događaj u povijesti RH, čiji je sudomaćin bio Grad Dubrovnik, Kina 16+1, na kojem su se u našem gradu okupili brojni svjetski premijeri. Taj je događaj bio iznimno važan za naš grad i Republiku Hrvatsku – rekao je dalje gradonačelnik.
-Iza nas je i godina u kojoj smo nakon više od 40 godina otvorili prvi vrtić, Palčicu 2,pa odmah iza toga i Put na more. Rješavamo ono što smo i obećali riješiti po pitanju pedagoških standarda u predškolskim ustanovama. Godina je ovo u kojoj smo srušili PŠ Montovjerna i odlučili se za izgradnju nove, buduće Osnovne škole Montovjerna. Nakon 1985. to je prva škola koja se počela graditi na području Dubrovnika. Brojni su tu još drugi projekti te moram naglasiti kako je započet veliki i važan investicijski ciklus koji će se kontinuirano nastaviti i u 2020. godini gdje će već neki projekti doći svome kraju i otvoriti se, ali dolaze i novi, posebno oni koji se tiču cestovne infrastrukture, kanalizacijske i vodoopskrbne infrastrukture i svega onoga što je vrlo bitno za grad – poručio je Franković. Čestitao je potom svima Božić te novu 2020. godinu.

Pročitajte još

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović