Zanimljivosti

BOŽIĆ NA LOKRUMU Osmislili zanimljive poklone, darovali i kuniće

lokrum bozic kunic 4

Javna ustanova Rezervat Lokrum ove godine je spojila ugodno s korisnim te je osmislila zanimljive božićne poklone, ali svemu tome dodala i humanitarni karakter.

Vrijedni djelatnici Lokruma pokupili su šiške s otoka i u suradnji s udrugom Rina Mašera osmislili neobičan poklon koji će dijeliti svojim poslovnim partnerima, ali koji bi se u novoj sezoni mogao pronaći i na policama suvenirnice na Lokrumu.

Naime, djelatnici i štićenici navedene su šiške ukrasili, a Rezervat Lokrum ih je od njih otkupio. Na taj način je pružena pomoć Udruzi, ali i ostvarena zanimljiva suradnja jer božićno vrijeme je vrijeme darivanja, a kad se to radi u suradnji s onima kojima je pomoć najpotrebnija, tada sve to skupa dobije jedan veći smisao.

Rezervat Lokrum također je pomogao jednoj nezaposlenoj ženi koja živi na dubrovačkom području, a koja im se obratila sa željom da svoje troje djece iznenadi jedinstvenim božićnim poklonom te im daruje kućnog ljubimca – lokrumskog kunića.

U pomoć su priskočili vrijedni djelatnici nadzorne službe Rezervata Lokrum, koji su u suradnji s vatrogascima uspjeli uhvatiti čak tri kunića s ciljem da ih poklone ženi koja im se obratila.

Jedan velikodušni Dubrovčanin ponudio se odvesti kuniće obitelji kojoj su namijenjeni, s Lokruma do udaljenog sela, gdje živi obitelj.

Željeni dar, zahvaljujući djelatnicima Rezervata Lokrum i velikodušnom sugrađaninu, stigao je u dom obitelji. Djecu su dugo željeni kunići posebno razveselili i izmamili im osmjeh na lica u ovo blagdansko doba, a naravno i njihovoj majci koja je zadovoljna jer je nadasve originalnim poklonom uspjela iznenaditi svoju djecu.

Pročitajte još

Australska influencerica upozorava na pravila odijevanja na hrvatskim plažama

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1977. Umro utemeljitelj Umjetničke galerije Dubrovnik Kosta Strajnić

Dulist

U kojoj je dobi najbolje dati mobitel djetetu?

Dulist