Aktualno

Borna Mladinić izradio Šeherezadu od kockica, slagao ju dva mjeseca!

borna mladinic

Prije više od 90 godina, tik uz hotel Argentinu, smjestila se najljepša i najneobičnija vila u Dubrovniku. Riječ je o Vili Šeherezadi, koju neki zbog istočnjačke građe nazivaju i Taj Mahalom Mediterana. Netipična, ali lijepa, vila s lakoćom privlači pažnju i fascinira sve koji u vožnji sa Lokruma bace pogled prema Pločama i Zlatnom potoku. Na pitanje što bi složio od kockica, ako prostor za slaganje i same kockice ne bi bili problem, Borna Mladinić je znao odgovor prije nego je čuo pitanje. Odgovorio je ‘najljepšu kuću na Pločama.’ Ova zanimljiva priča objavljena je na stranicama ‘Kockus‘ edukacija u sklopu koje se upoznaje djecu s osnovama 3D modeliranja i digitalnog dizajna kroz slaganje kockica na računalu.
U sklopu Kockus edukacije, Borna Mladinić je u kreaciju utrošio više od 9000 kockica i oko 2 mjeseca slaganja – s nešto dužim i kraćim prekidima.

kockus edukacija seherezada 01 borna mladinic
-Došao sam na ideju Šeherezade jer mi je najzanimljivija kuća u Gradu. Slagao sam je dva mjeseca sa dužim i kraćim prekidama. Najviše bih volio kada bih mogao vidjeti Šeherezadu iznutra, jer bi onda mogao i na mojoj složiti sobe kao na pravoj. Najdraži dio mi je vrt, a najteže mi je bilo složiti prozore. Iduće u planu mi je složiti na računalu Mercedes S-klasu, koju ću onda dodati na parking iza vile – ističe se na stranicama Kockusa.
Kockasta Šeherezada igra ulogu elitne rezidencije čiji gosti na raspolaganju imaju pogled na more, privatnu plažu, bazen, helikopter i još luksuza. Za razliku od prave Šeherezade, Borna je odlučio da se iza vile, prema glavnom putu, mora nalaziti parkiralište za super aute. U neposrednoj blizini parkirališta je šuma čempresa sa šetnicom i raskošnim vrtom gdje se gosti u miru i ljepoti mogu posvetiti popularnim klasicima. Za jakog šiloka i lošeg vremena svima željnim plivanja na raspolaganju je zatvoreni bazen.
-Ostaje samo završiti unutrašnjost, koju je Borna obećao napraviti ako mu se dopusti kratki posjet i razgledavanje prave Šeherezade – ALH s nestrpljenjem čekamo pozivnicu – navode iz Kockusa.
Borna Mladinić, spada u malu grupu djece koja nikada ne rastave jednom složeni LEGO set, već se s njime neumorno dalje igraju. Osim kockica ovaj desetogodišnjak posjeduje nevjerojatnu strast prema povijesti, prvenstveno Napoleonu i Francuskoj revoluciji. Kad se ne slaže kockice, višak kreativne energije Borna izbacuje na judu i ragbiju čije treninge nikada ne preskače. Sve fotografije njegovog djela možete vidjeti na stranicama Kockusa.

Foto: Kockus

Pročitajte još

[FOTO] Evo kako sada izgleda plaža u Uvali Lapad

Dulist

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist