AktualnoPolitika

BONAČIĆ OBRADOVIĆ ČLANICA GLAVNOG ODBORA SDP-A Sada ću imati pravo glasa i uvijek ću se zalagati za Dubrovnik

Bonacic Obradovic

Gradska vijećnica Anita Bonačić Obradović je, na nedavno održanim unutarstranačkim izborima u SDP-u, izabrana kao jedna od članica Glavnog odbora stranke. Za DuList Bonačić Obradović rekla je više o odluci.

O tome kako će ova promjena utjecati na njenu aktivnost, navodi kako se mijenja samo to što sada ima pravo glasa u donošenju odluka, a zalagat će se za ono za što se uvijek zalagala.

– S obzirom na to da je Dubrovnik središte Dubrovačko-neretvanske županije, a ja v.d. predsjednice organizacije, pozivana sam bila do sad na Glavni odbor kao gost, ali bez prava glasa. To me naravno nije sprečavalo u aktivnom sudjelovanju na odborima. Naravno sad nakon sto sam izabrana jedino što će se promijeniti jest da ću imati pravo glasa u donošenju odluka. A ako me pitate za što ću se zalagati, to će uvijek biti Dubrovnik i naša županija što se lokalnih tema tiče – rekla nam je.

Navodi i kako se neće zadržavati samo na lokalnim temama.

– S obzirom na to da se na Glavnom odboru najviše komunicira oko nacionalnih tema, po meni jedna od najbitnijih jest javno zdravstvo i to da isto bude dostupno svima – govori Bonačić Obradović.

– Ne možemo opravdavati ulaganja države u privatnike i u bolnice susjednih država ako kod nas nisu riješeni mnogi problemi. A za te probleme zna svatko tko je ikad trebao ikakvu pomoć u bolnici. Od lista čekanja za naručivanje za dijagnostiku do raznoraznih drugih problema. Umjesto da država sustavno pomaže, kod nas građani moraju održavati humanitarne akcije kako bi naše bolnice imale određene dijagnostičke aparate, a mi novac dijelimo drugdje – dodaje.

Smatra kako su takve akcije neizmjerno bitne te izražava zahvalnost što postoje ljudi dobrog srca koji uvijek pomažu, ali naglašava kako ipak država ima određene odgovornosti prema građanima.

Banner 300x250 DU 1

– Je li žalosno ulagati u privatne bolnice, a da se ne ulaže u javne bolnice. Naravno da su i s tim ulaganjima mnogi životi spašeni što je odlično, ali treba ulagati i u javno zdravstvo, opremu i struku. Jer glavno je pitanje: Može li si naš svaki građanin priuštiti privatnog liječnika? – istaknula je.

Komentirala je također izbor Siniše Hajdaša Dončića za predsjednika stranke.

– Održali su se demokratski izbori gdje smo u prvom krugu imali pet kandidata za razliku od drugih stranki koje funkcioniraju po principu Kim Jong Una. U drugom je krugu izabran novi predsjednik u fer održanoj kampanji. Izbori su gotovi i sad treba raditi i ujediniti. Stranka nije jedan čovjek nego svi mi zajedno i svatko doprinosi svojim dijelom. Tako je i sam Zoran Paunović, koji je ostvario odličan rezultat, pružio ruku za daljnji rad u stranci i svaku pomoć novoizabranom predsjedniku. Nema mjesta frakcijama jer nam je cilj jasan – rekla je te dodala kako vjeruje u organizacijske sposobnosti i obećanja novog predsjednika jer je njemu najbitniji teren. Komentirala je kako je i bivši predsjednik Peđa Grbin priznao da mu je najveća greška bila upravo to što nije obilazio teren.

– Tako da priča da je Hajdaš Donačić politika kontinuiteta Grbina jednostavno ne drži vodu – navela je.

– Podržavam i ideju decentralizacije i uvođenjem manjih proračuna za gradske i županijske organizacije koje na taj način mogu funkcionirati samostalnije i lakše. Također podržavam uključivanje predsjednika gradskih i županijskih organizacija u zajednički rad sa saborskim zastupnicima na određenim temama – dodala je Bonačić Obradović.

– Vjerujem u jak SDP i pobjednički SDP, jer imamo odlične ljude koji donose odlične ideje i snagu. Samo zajedno možemo postići sve – zaključila je.

Pročitajte još

Policija i ove godine provodi preventivne programe kojima je obuhvaćeno 300 srednjoškolaca

Dulist

Od danas nestašica poznatih lijekova, ne zna se kada će opet biti na tržištu

Dulist

EKONOMISTI I AGENTI ZA NEKRETNINE POZDRAVLJAJU POREZNU REFORMU Važno je da se zakon provede i bude pravedan!

Ivana Mijić Vulinović