DuList IN

BOGAT PROGRAM GOOD FOOD FESTIVALA Večere, edukativne radionice, vinokušnje…

good food 12

Good Food Festival 2024. ponovno donosi bogat program s naglaskom na gastronomiju i autentične okuse Dubrovnika i okolice. Od 7. do 20. listopada, ljubitelji dobre hrane i pića imat će priliku uživati u vrhunskim večerama, edukativnim radionicama, kušanjima vina, street food festivalu, glazbi uživo i mnogim drugim doživljajima na najljepšim lokacijama.

Festival, u svom jedanaestom izdanju, nudi jedinstveno iskustvo kroz brojne događaje i gostovanja poznatih domaćih i međunarodnih chefova, a zaključit će se velikom humanitarnom manifestacijom Dubrovačka trpeza na Stradunu.

Kao i svake godine, ovom Festivalu priključilo se 30-ak dubrovačkih restorana koji su osmislili prigodne menije po povoljnim cijenama. Cijene menija kreću se od 22 do 80 eura, a neki će u ponudi imati i doručke čije se cijene kreću od 6 do 18 eura.

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković uveo je press konferenciju te se zahvalio svim sudionicima.
-Imamo par večera s poznatim šefovima, među bitnijima je svakako Hrvoje Zirojević koji radi večeru u restoranu Dubrovnik. Uključili smo i tradicionalni način prehrane, divlju gozbu koju ćemo imati na Ljupču. Imat ćemo i zanimljivu večeru sa šeficom Florijanom Ružić u hotelu Kazbek. Uz to će biti i jako puno radionica, vinskih proba i FOODravanje – rekao je Drašković i dodao kako su se proširili s gastro ponudom prema Župi i Konavlima kako bi se gostima predstavilo sve što gastronomija može ponuditi.

Ako želite kušati istarske delicije priliku ćete imati u hotelu Kazbek.
-Kod nas će se odvijati večer Istarskih delicija u Dubrovniku, a suradnja se dogodilo s našim prijateljima i kolegama iz istarskog hotela San Rocco. Za sve one koji ne uspiju biti s nama tu večer sve ostale dane Festivala imat ćemo ponudu s hrvatskom kuhinjom – kazala je direktorica hotela Kazbek Pave Miloglav i dodala kako su, zbog malog prostora, ograničeni na 15 mjesta te je včer Istarskih delicija već rasprodana.

Za sve ljubitelje vina, Festival ove godine nudi čak dva događanja, na Lokrumu te u Muzeju vina Dubrovnik.

-‘Svi izričaji Pošipa’, vinokušnja u Muzeju vina Dubrovnik, lijepi presjek svih stilova Pošipa. Uz to imat ćemo priliku i proći kroz povijest vinogradarstva i vinarstva naše županije pa čak i vidjeti i opipati tlo i vidjet lozu Pošipa. Drugo događanje ću posebno naglasiti jer mi je drago što smo uspjeli napraviti da se i na otoku Lokrumu odvija nešto za vrijeme Festivala. Radi se o Prirodnim vinima u prirodi, opušteni piknik u prirodi – ispričala je vlasnica agencije Event Lab Ksenija Matić. U slučaju lošeg vremena događaj će se pomaknuti na sljedeći vikend, a gosti će biti obaviješteni na vrijeme.

Banner 300x250 DU 1

Izvršna direktorica udruge Deša, Ana Cvjetković predstavila je svoje programe na ovogodišnjem Festivalu.
-Dosad smo se držale uvijek slatkoga, a ove godine smo uveli i slano. Radit ćemo padišpanj, primorsku tortu s gvarniškavanjem, luca na nekoliko načina, ugostit ćemo kolegice iz Koprivnice iz Udruge Goričino srce i radit ćemo eklere koje ćemo spojit s rogačem i ljutom narančom – navela je Cvjetković i dodala kako su sve radionice besplatne, a traju od 15. do 18. listopada u vremenu od 10 do 12 sati. Prijave su putem maila.

Street Food Festival odvijat će se u Lazaretima, a dobio je i zanimljiv naziv. Kako je došlo do imena te što ćete sve imati priliku kušati i slušati ispričala je direktorica Dubrovačke baštine Katarina Milat Kralj.
-FOODravanje je ime ovogodišnjeg Festivala, a išli smo logikom pod dubrovački kako se kaže kad se najedemo fudramo se pa smo i taj naziv priklonili događaju. Otvaramo ga 10. listopada s kućicama u Lazaretima. Službeno otvaranje je u 20 sati, ali gosti će ponude moći kušati već od 16 sati. U 21 sat svakog dana biti će i bogati glazbeni programi. Prvog dana bit će koncert Opće Opasnosti, sljedećeg dana Atomsko Sklonište, u subotu Crvena Jabuka te će događaj, u nedjelju zatvoriti koncert Dino Dvornik Tribute Band – kazala je Milat Kralj i dodala kako su ove godine na kućicama samo dubrovački ugostitelji.

Predstavnica Medardo Mia Njavro Banić predstavila je svoje programe koji su ove godine prvi put na Festivalu, a odvijat će se u Župi dubrovačkoj.
-9. listopada u jutarnjim satima održat ćemo radionicu prirodne kozmetike koja nije bazirana samo na medu i propolisu već i na našim autohtonim biljkama. A 14. listopada ćemo vam predstaviti med i izradu delicija na bazi meda – ispričala je Njavro Banić.

Jadranka Ničetić predstavila je Divlju gozbu s Dinom Galvagnom, koja će se održati 9. listopada u Seoskom domaćinstvu Musladin, Ljubač. U okviru ovog događaja, posjetitelji će zajedno s chefom Dinom Galvagnom istraživati autentične okuse prirode kroz radionicu sakupljanja divljih namirnica, uz završnu gozbu u opuštenoj atmosferi.

Julijana Antić Brautović, pročelnica Upravnog odijela za kulturu i baštinu predstavila je program Dubrovačka trpeza koji će se odviti 20. listopada na Stradunu.
-Ove godine organiziramo 15., jubilarnu Dubrovačku trpezu koja je posebna još po činjenici da njome otvaramo i središnji dio proslave UNESCO-ve godine. Sve naše partnere pozvali smo da se ove godine predstave na Dubrovačkoj trpezi. Ona je humanitarnog karaktera, a ove godine je sav prihod namijenjen Domu Maslina – zaključila je Antić Brautović.

Foto: Ivan Pozniak

Pročitajte još

NOVI KRUZER U DUBROVNIKU Queen Anne uplovila u Gruž

Dulist

[FOTO] LAPAD RUN Pogledajte tko je sve trčao

Dulist.hr

[TEMAT MORE] St. Pietro – skriveni dragulj mediteranske kuhinje na Supetru

Dulist.hr