Aktualno

Blokirana službena Kolona sjećanja

vukovar

Državni protokol odustao je od Kolone sjećanja. Naime, protokolom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine bilo je predviđeno, kao i svake godine dosad, da se sudionici obilježavanja okupe u krugu bolnice odakle se u Koloni sjećanja kretalo do Memorijalnog groblja.

Međutim, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara poveo je kolonu sjećanja prema groblju odmah nakon intoniranja himne i minute šutnje, na samom početku programa komemoracije, dok su u krugu bolnice programu ostali nazočiti predstavnici državnog vrha zajedno s ratnim zapovjednicima obrane Vukovara Milom Dedakovićem, Brankom Borkovićem i Tomislavom Merčepom.

Nakon programa, Kolona sjećanja s državnim dužnosnicima, u kojoj se nalazilo nekoliko stotina osoba, krenula je iz bolnice Stepinčevom ulicom te se na križanju te ulice s Ulicom Antuna Bauera susrela sa kolonom koju je predvodio Stožer. Vlada je demantirala medijske napise prema kojima je državni vrh odustao od sudjelovanja u Koloni sjećanja, poručivši kako je državni vrh bio spriječen u priključenju toj koloni. Predstavnici državnoga vrha odlučili su odustati od daljnjeg hodanja prema Mermorijalnom groblju žrtava te su se uputili prema Ovčari i ondje položili vijence.

Ne ide se na silu. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara kolonu je doživio kao utakmicu, rekao je premijer Zoran Milanović. Predsjednik Ivo Josipović rekao je da je na djelu očito "opstrukcija" i da će se povući iz pijeteta prema Vukovaru.
 

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist