Županija

Blatska škola jedina s cjelodnevnom nastavom, Gimnazija prelazi u jednu smjenu

zupan ravnatelji skola2

U ponedjeljak, 4. rujna počinje nova školska godina, a Osnovna škola Blato jedina je škola iz naše županije koja počinje s eksperimentalnim programom cjelodnevne nastave. Naglasio je to župan Nikola Dobroslavić na online sastancima s ravnateljima osnovnih škola kojima je Dubrovačko-neretvanska županija osnivač te srednjih škola i učeničkih domova.
Ovom prilikom, župan je svima zaželio uspješan početak nove školske godine.
-Ove godine započinje i eksperimentalni program cjelodnevne škole. Zahvaljujem i pohvaljujem Osnovnu školu Blato koja je jedina iz naše županije koja s tim programom kreće. Svakako, Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi brojne programe i natječaje te vas pozivam da zajedno radimo na dokumentacijama i pripremama za iste, a sve na korist i zadovoljstvo prvenstveno naših učenika – poručio je župan na sastanku s ravnateljima osnovnih škola.
Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Jelena Dadić Račić ravnateljima je u kratkoj prezentaciji istaknula važne projekte, kao i načine na koji županija podupire rad svojih škola.
Iz Dubrovačko-neretvanske županije podsjećaju kako su i ove godine u Proračunu osigurana sredstva za financiranje radnih materijala učenika od 1. do 8. razreda svih 25 osnovnih škola kojima je osnivač, i to u iznosu od 398.171,00 eura.
Na sastanku s ravnateljima srednjih škola i učeničkih domova istaknuti su projekti energetske obnove Učeničkog doma Dubrovnik i dvorane Gimnazije Dubrovnik, kao i Regionalnog centra kompetentnosti. Gimnazija Dubrovnik, napomenuli su iz Županije, ove godine počinje s jednosmjenskom nastavom.

Pročitajte još

Usklađene plaće zaposlenih u vrtićima s plaćama u školama i upisana pločanska djeca

Dulist

ŠOBER O KONKURENCIJI NA AERODROMU Prioritet će nam biti očuvanje stalnih radnih mjesta!

Dulist

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist