DuList IN

BLATO 2014. Brončana plaketa za klapu Alegria

Klapa Alegria Blato 1

Mješovita klapa Alegria osvojila je Brončanu plaketu na xxxv Festivalu klapa Dubrovačko neretvanske županije održanom na Poklati u Blatu.

Klapa Alegria djeluje pod vodstvom Sanje Kovačić, a u sastavu Željana Lučić (I.alt), Lino Čupić (II.tenor), Pavo Srijemsi (II.tenor), Josip Milić (bariton), Ivica Vlašić (bariton), Luka Banić (bas), Mihovil Fjorović (bas), Lado Pletikosić (bas).

U Blatu su nastupili s pjesmama ‘Dobro jutro, ca se ne javijes’ (Glazba: Josip Veršić, tekst: narodna: Okruk gornji, 1975. godina) te ‘Lipo ime’ (glazba: Mojmir Čačija, tekst: Jakša Fiamengo, obrada: Mojmir Čačija).

O klapi:

Klapa Alegria djeluje od 2006. godine kada je na inicijativu štovatelja dalmatinskog tradicijskog pjevanja, plesa i sviranja, te izvornog, tradicijskog stvaralaštva dubrovačkog kraja i osnovana. Nastupala je Kazalištu Marina Držića povodom manifestacije Sv. Vlaha i Dubrovnik zimi, organizirala i bila sudionik niza humanitarnih koncerata u Kneževu Dvoru, Mlinima, Mandaljeni, Čilipima, Brgatu i Cavtatu.

Pored redovnih nastupa na ljetnoj pozornici Studenac u Mlinima, prigodnih Božićnih i Uskršnjih koncerata, klapa je pjevala i na smotri klapske pisme u Stonu, te na brojnim svečanostima na prostoru Općine Župa dubrovačka, a kao specijalno iznenađenje KUD-a Marko Marojica (u čijem sastavu je djelovala) čak i u našoj prelijepoj Slavoniji i Baranji.

Tri godine sudionici su završnih večeri najprestižnijeg festivala dalmatinskih klapa – Omiškog festivala, a redovno nastupaju i na Festivalu najboljih klapa Dubrovačko-neretvanske županije u Blatu na Korčuli.

U svojoj prošlosti klapa je imala troje voditelja s kojima je uspješno stasavala do faze u kojoj je vodstvo preuzela maestra Sanja Kovačić.

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist